CIJENA MILOSRĐA

Čak i u vašem grešnom ropstvu, vapaj vašega srca dospio je do Isusa te su vaš našli njegova samilost i milosrđe. Otvorio vam je oči, promijenio vas i ispunio svojim Duhom Svetim. A onda vas je učinio posudom za čast da navješćujete njegovo evanđelje.
Ne griješite, milosrđe koje ste primili je skupo. Mi propovijedamo da je Božje milosrđe besplatno, da je nezasluženo, i da je njegova cijena u potpunosti bila plaćena Kristovom prolivenom krvi. I, doista, sve je to istina. Bog je bio potpuno zadovoljan cijenom koju je Isus platio da bi nam donio njegovo milosrđe, dao nam nasljedstvo neba i uvjerio nas da imamo vječni život.
Međutim, postoji cijena Božjega milosrđa i s čovječje strane, naše strane. Što je ta cijena za nas? To je visoka cijena postajanja vjernim svjedokom sile milosrđa koje smo primili. Činjenica je da će nas nuđenje istog milosrđa koje je bilo dano nama skupo stajati ovdje na zemlji. To je cijena koju možemo očekivati plaćati u našem svakodnevnom životu.
KRISTOV PRIMJER
Vidite, Isus nam je zapovjedio: "Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš" (Lk 6,36). I, kao što je Krist pokazao primjerom, biti milosrdan kao što je Otac milosrdan vrlo je skupo. Što je više Krist uzvisivan u našem životu, više ćemo doživljavati sljedeće od svijeta:
  • Potpuno odbacivanje
  • Neprihvaćanje naših riječi
  • Ismijavanje i odbacivanje Božjega milosrđa
Isus je platio cijenu milosrđa u svome tijelu te i vi i ja također možemo očekivati platiti cijenu.