PRIMJER CRKVE

Upravo sada, svijet treba živ primjer Kristova milosrđa. Napetosti nikada nisu bile veće. U Europi i Sjedinjenim Državama, rasne napetosti šire se društvom, čak se uvlače i u crkve.
Nemojte se zavaravati misleći da se vlast može pobrinuti za te probleme. Skupocjeno milosrđe koje je potrebno širom svijeta može doći jedino od onih koji su sami okusili i primili takvo milosrđe. To je poziv Crkve Isusa Krista. Mi trebamo ponuditi milosrđe koje polaže samoga sebe radi brata ili sestre – i, kao što je Isus pokazao, čak i za neprijatelja.
STANITE I SUOČITE SE
Potičem vas da ovdje stanete i suočite se s tom istinom. Ne idite dalje u svom životu ili službi – stanite sa svim svojim planovima i dobrim djelima – dok se ne suočite s time što to znači biti ud Kristova tijela. Gospodin izjavljuje o svojoj Crkvi: "Ovo je moj biser velike vrijednosti, zaručnica za mog Sina." Sjetite se kakvo je to čudo! Sjetite se isto tako visokog poziva tog Tijela da pokazuje milosrđe nemilosrdnom svijetu.
Jednostavno rečeno, milosrđe gleda iza pogrešaka i neuspjeha, iza isprika. Ako stvarno vjerujemo da ranjavamo osobno Krista kad god ranjavamo brata ili sestru – da je ono što kažemo ili učinimo protiv jednog uda njegova Tijela, kao što je Isus rekao, "protiv mene" (vidi Lk 11,23) – radili bismo noću i danju da sve ispravimo. I ne bismo stali dok ne bismo bili čisti od svega toga.