PLANOVI GOSPODNJI - Gary Wilkerson

Često kad Bog kaže kršćanima da ima velike planove za njih, oni odgovaraju: "O, pa ne znam, Gospodine." Ali kad im dolazi sotona i kaže: "Uništit ću te", misle: "Pa da, to bi mogla biti istina."
KOME VJERUJETE?
Lažima neprijatelja mi vjerujemo gotovo više nego istinama Božjim. Ali moramo dospjeti na mjesto gdje ćemo reći: "Ne, Bog ima poziv za moj život i viši plan. Stajat ću čvrsto, postojano, nepokolebljivo – milošću Božjom. Njegovom silom koja silno radi u meni, upravo kao što kaže Pavao" (vidi Kol 1,29).
Ne stojite silom ili snagom, nego njegovim Duhom – jer njegov Duh živi u vama! Vi možete biti kršćanin koji posjeduje neustrašivost i pouzdanje, kršćanin koji vjeruje istinu o sebi i drugima, ali još više o Bogu i o tome što je isplanirao za vas.
RUB LITICE
Danas se možete osjećati kao da ste gurani na sam rub litice kako biste bili bačeni s nje. Živci su vam na rubu i osjećate da ste blizu da dospijete na dno. A tu su još i druge stvari: vaš brak, emocionalni život, pritisak na poslu, ovisnost. Želite zavapiti: "Bože, postoji li ikakav izlaz iz ovoga?"
Vaše najveće pitanje je: "Kako da dospijem na točku pouzdanje i vjere gdje trebam biti?"
ODGOVOR
Riječ Božja ima odgovor i ovdje je redak za vas na koji se trebate osloniti.
"Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu" (Jer 29,11).