ABRAHAMOV TEST

U Postanku 22,2 Bog je rekao Abrahamu: "Uzmi svoga sina, jedinca svoga Izaka koga ljubiš, i pođi u krajinu Moriju pa ga ondje prinesi kao žrtvu paljenicu."
Ova priča vam je poznata. Bog je poštedio Izaka, nadomjestivši ovna za žrtvu. I rekao je Abrahamu:
"Sad, evo, znam da se Boga bojiš, jer nisi uskratio ni svog sina, jedinca svoga … Kad si to učinio … svoj ću blagoslov na te izliti … tvoji će potomci osvajati vrata svojih neprijatelja. Budući da si poslušao moju zapovijed, svi će se narodi zemlje blagoslivljati tvojim potomstvom" (Post 22,12.16-18).
NIJE USKRATIO
Bog je zapravo rekao Abrahamu: "Sad znam da mi nikada nećeš ništa uskratiti, čak ni svoga dragocjenog sina. A s obzirom da si to dokazao, Abrahame, blagoslovit ću te."
Čujte što Duh govori u ovom odlomku:
"Drugi možda nikada neće saznati o mnogim tvojim testovima vjere. Možda ćeš trpjeti u osami, bez da se itko okoristi tvojim svjedočanstvom izdržljivosti. Zapravo, možda ćeš biti osuđivan zbog svoga trpljenja dok će ljudi misliti: 'Zašto prolazi kroz sve to? Ovo kao da nema smisla. Pitam se gdje je podbacio u svom životu.'"
BOG SPREMA NAŠE SUZE U BOCE
Međutim, možete znati da Bog koji vas je odveo u vašu kušnju vjere zna što vaša kušnja znači. Sve vaše suze on je spremio u bocu, svaku bol osjetio u svom srcu. I on vas uvjerava: "Ovo će završiti u blagoslovu. To će silno utjecati na one u vašoj obitelji."
Abraham je već bio u slavi kad je Gospodin ispunio ta obećanja. Ali njegova obitelj, nacija Izrael, a na kraju i čitavo čovječanstvo okorišćuju se njegovom vjerom.