NEOPISIVO OBEĆANJE - Carter Conlon

Psalam 37,25 je neopisivo obećanje onima od nas kojima je određeno živjeti u antikršćansko vrijeme u povijesti! "Mlad bijah i ostarjeh, al' ne vidjeh pravednika napuštena ili da mu djeca kruha prose." Pravednik nikada nije bio ostavljen i ja sam uvjeren da ni vi nećete biti izuzetak!

Dakako, važno je zamijetiti da ključ za ovo obećanje visi na riječi "pravednik". Kad smo vi i ja došli Kristu, primili smo ono što Biblija naziva pripisanom pravednošću. Najbolji način da to objasnim je kroz usporedbu o izgubljenom sinu (vidi Lk 15). Biblija nam kaže da je taj momak uzeo svoju baštinu i otišao daleko od svoga oca, na isti način kao što su mnogi od nas odlutali od Boga u ranim godinama. Završio je na mjestu gladi i muke, radeći stvari koje nikada ne bi vjerovao da ih je u stanju učiniti. Iako je znao da ništa nije zaslužio, jednoga dana se digao i krenuo natrag kući. Na svoje iznenađenje, kad se približio domu, njegov je otac dotrčao da ga susretne – zagrlivši ga i zaodjenuvši najboljim plaštem u kući.

I vas je Bog sreo na isti način kad ste mu se odlučili vratiti. Zagrlio vas je i prekrio najboljim plaštem – krvlju koju je Isus prolio na križu prije dvije tisuće godine. Bog vas je očistio i dao vam pravednost koju niste zaslužili.

U toj usporedbi, pokrivanje je došlo s prstenom, koji predstavlja vlast koju sin treba imati da bi bio poslanik, na što ga njegov otac poziva. Primio je i par cipela, što predstavlja da će njegova pravednost uključivati i putovanje. On nije bio pozvan da ostane samo na cesti te da izgleda dobro i čisto. Ne, bio je pozvan da ide na put sa svojim ocem!


Carter Conlon pridružio se pastoralnom osoblju crkve Times Square 1994. godine na poziv pastora osnivača Davida Wilkersona i postavljen je u službu starijeg pastora 2001.