U SNOVIMA I VIĐENJIMA

U nacijama širom svijeta Krist se mnogima objavljuje u snovima i viđenjima. Ljudi u arapskim nacijama, Kini i Indiji izvještavaju o svojim iskustvima s Isusom u snovima. To se čak događa i u gradu New Yorku.

Jedan od naših zaštitara ovdje u crkvi Times Square jednom je u New Yorku bio veliki svećenik trećeg ranga u santeriji, štovanju đavla. Njegovo područje bilo je Bronx i njegov stan bio je ispunjen ljudskim kostima. Svoje tijelo i duh prodao je đavlu. Ali srce tog čovjeka probudio je Duh Sveti i postao je nemiran. Jedne noći izazvao je Isusa: "Ako si jači od đavla kojemu služim, pokaži mi noćas u snu."

Te noći u snu, taj je čovjek vidio samoga sebe na vlaku za pakao. Vlak je prolazio kroz tunel, a s druge strane stajao je sotona. Đavao je rekao tom čovjeku: "Bio si mi vjeran. Sad te vodim na tvoje vječno mjesto počinka." Zatim se iznenada pojavio križ. U tom trenutku čovjek se probudio.

Iz tog je iskustva izašao zapaljen za Isusa. Očistivši stan od svakog traga zla, posvetio je svoj život Gospodinu. Danas je on blag, odan čovjek Božji, aktivan u našoj crkvi. Nedavno sam ga zaustavio i rekao mu: "U tebi vidim Isusa." Odgovorio je: "Brate Dave, ne znate što te riječi znače za mene nakon dvadeset pet godina služenja đavlu." Njegov čudesan nov život nastao je iz onoga od Boga danog sna.

Dragi sveti, dolazi dan kad će cijeli svijet vidjeti Isusa. Apostol Ivan je vidio "veliko mnoštvo, koje nitko nije mogao izbrojiti, iz svakog naroda i plemena, puka i jezika. Stajali su pred prijestoljem i pred Janjetom, obučeni u bijele haljine, s palmama u rukama, i vikali jakim glasom: 'Spasenje je djelo našega Boga, koji sjedi na prijestolju, i Janjeta'" (Otk 7,9-10).

To nije mali ostatak, već bezbrojno mnoštvo, i oni svi štuju Gospodina. Slava Boga za taj obećani dan!