TI NEĆEŠ BITI POMAKNUT

Kamo god se okrenemo u posljednje dane, vidjet ćemo kako izbija slava Božja u posljednjem probuđenju. Kristova crkva protegnut će se izvan svih bivših granica kako bi širila radosnu vijest.

"Raširi prostor svog šatora, razastri, ne štedi platna svog prebivališta, produži mu užeta, kolčiće učvrsti! Jer proširit ćeš se desno i lijevo. Tvoje će potomstvo zavladat narodima, i napučit će opustjele gradove" (Iz 54,2-3). Jednostavno rečeno, Crkva će steći snagu i podići mnoge u Kristu.

Kad malo pobliže pogledamo u Izaijino proročanstvo, vidimo da to nije mišljeno samo za crkveno tijelo, nego i za pojedince. Poznajem pobožne sluge, moje prijatelje, koji se drže tog proročanstva kao osobne riječi od Duha Svetog. Oni grade svoju vjeru na njegovim obećanjima: "Ne boj se, nećeš se postidjeti; ne srami se, nećeš se crvenjeti. Zaboravit ćeš sramotu svoje mladosti i više se nećeš spominjati rugla udovištva svoga" (Iz 54,4). Izaija jasno govori u ovom retku: Božja Crkva neće prolaziti kroz ruglo.

Međutim, samo nekoliko redaka dalje čitamo ovo upozorenje Crkvi posljednjih dana: "O nevoljnice, vihorom vitlana, neutješna, gle, postavit ću na smaragd tvoje kamenje i na safir tvoje temelje" (Iz 54,11). Rečeno nam je da ćemo biti u nevolji i vihorom vitlani. No isto tako nam je obećan temelj sagrađen od safira. Što to točno znači?

Kad Bog izjavljuje: "Postavit ću na safir tvoje temelje", njegova poruka je: "Kad se sve u svijetu uzdrma, ti nećeš biti pomaknut. Temelj koji polažem ispod tebe je čvrst kao to kamenje. Ono što činim u tebi ne može se uzdrmati."

Ti safiri predstavljaju duhovnu spoznaju i mudrost, uvid u samo srce Božje. Znamo da oni koji podnose trpljenje izlaze iz njega opremljeni većim uvidom u Božje milosrđe. Možete biti kušani, vitlani, udarani i osamljeni, ali kroz sve to on pod vama oblikuje temelj čvrst poput stijene. Sve to je tako da biste mogli tješiti druge u njihovim kušnjama.