ON JE NAŠA SNAGA - Carter Conlon

Vi i ja živimo u vrijeme velike neizvjesnosti u vezi sa sutrašnjicom. Ne znamo što donosi budućnost za američko gospodarstvo ili gospodarstvo drugih nacija. Danas možemo imati posao, ali ne postoji jamstvo da ćete ga još uvijek imati sljedeće godine ili čak sljedeći tjedan. Međutim, hvala Bogu da smo mi kao vjernici u Krista dobili nevjerojatno obećanje pomoći – posebno u vrijeme kad se pomoć čini tako teškom. Promotrite riječi kralja Davida u Psalmu 37: "Mlad bijah i ostarjeh, al' ne vidjeh pravednika napuštena ili da mu djeca kruha prose" (Ps 37,25).

Osobno mogu posvjedočiti istinu ovog retka, jer sam vidio opipljivu pomoć Božjeg dolaska u živote, obitelji i domove onih koji su izabrali hodati u Kristovoj pravednosti.

Psalam 37 nastavlja: "Uvijek je milosrdan i u zajam daje, na njegovu je potomstvu blagoslov. Zla se kloni i čini dobro, i ostat ćeš dovijeka. Jer Jahve ljubi pravdu i pobožnika svojih ne ostavlja" (Ps 37,26-28).

David je zapisao ove riječi tijekom razdoblja velike pokvarenosti. Oni koji su htjeli slijediti Boga postajali su nestrpljivi i možda čak ljuti, vrlo slično onome što vidimo da se događa u naše vrijeme. Ipak, David je znao da pokvarenost uvijek vodi do razornog kraja i poticao je narod Božji da se ne obeshrabri usred takvoga teškog razdoblja. "Vidjeh obijesna zlotvora gdje se ko cedar krošnjat širi. Prođoh, i gle – nema ga više; potražih ga, i ne nađoh" (Ps 37,35-36). Drugim riječima, iako se čini da grešnici napreduju gotovo u svakom području, razdoblje grešnika ubrzo završava.

David nastavlja: "Promatraj čestita i gledaj neporočna: mirotvorac ima potomstvo. A grešnici bit će svi iskorijenjeni, istrijebit će se zlikovačko sjeme" (Ps 37,37-38).

I tako nas ovo podsjeća da bez obzira što se događa u svijetu oko nas, ako živimo za Boga i svoje pouzdanje stavljamo u njega, otkrit ćemo da je on naša snaga i naše izbavljenje!

__________
Carter Conlon pridružio se pastoralnom osoblju crkve Times Square 1994. godine na poziv pastora osnivača Davida Wilkersona i postavljen je u službu starijeg pastora 2001.