BOG KOJI POSREDUJE - Gary Wilkerson

"U sinagogi bio neki čovjek, opsjednut od nečistog duha; povika on jakim glasom: 'Odlazi! Zašto posreduješ?'" (Lk 4,33-34, prema engl. NLT).

Volim tu riječ – posredovati – koja se pojavljuje u ovom prijevodu.

Možda biste to mogli podvući u svojoj Bibliji ako imate prijevod koji koristi riječ "posredovati", a ako ne, zapišite je u svoje bilješke. Bog koji posreduje – koji gleda u vašu krizu, vašu potrebu – te umjesto da stoji sa strane brinući se, on posreduje u problemima koje imate u svom životu.

Isus posreduje u sotonskim planovima koji se stvaraju protiv vas. Ako Isus ne bi posredovao, sotona bi imao slobodan pristup do vas. Sila grijeha, bolesti i nevolje imala bi takvu slobodu u vašem životu da ne biste mogli opstati. Ali Isus vas ljubi, Isus se brine za vas, i kad sotona dolazi sa svojim osmišljenim planovima da ih baci u vas, on posreduje.

"Ne", kaže on. "Ne, ovo se neće dogoditi! Učinit ću da ovaj brat, ova sestra, ostane stajati."

Kad se bojite, kad osjećate da ćete podbaciti, kad naumi zloga dolaze protiv vas sa svih strana, budite uvjereni da će Isus posredovati. On će sve to dovesti kraju.

Isus je posredovao kod ovoga opsjednutog čovjeka, a postoji toliko toga radi čega želi posredovati i u vašem životu. Možda hodate u samovoljnoj neposlušnosti ili pobuni protiv Bogu. Njegova će milost posredovati i pozvati vas natrag. Možda ste postali mlaki i vjera vam je malodušna. Isus želi posredovati u tome i privući vas natrag. Možda se brinete za člana obitelji i mislite da je sve beznadno; ne vidite nikakvu mogućnost da prodrete do njega. Isus posreduje u svim tim stvarima.

Dakle, sotona dolazi protiv vas – upravo kao što čitamo o Isusu na stijeni, s namjerom da ga sunovrati. Postoji osmišljen sotonin plan protiv vašega života, ali dolazi Isus i posreduje. Ako želite, na to možete reći: "Slava Bogu!" jer to je krajnje dobra vijest.