KAO LOPOV U NOĆI

Jedna draga kršćanka iz Lousiane pisala je našoj službi: "Prošle nedjelje naš je pastor pitao za svjedočanstva što je Bog učinio tijekom tjedna. Njegov vlastiti petogodišnji sin se digao i rekao: 'Prošle noći imao sam san. Isus mi je rekao da dolazi ubrzo.'" Duh Sveti je iskoristio čak to dijete da podsjeti narod Božji na tu slavnu istinu.

Nažalost, sadašnja generacija zna manje o Kristovu povratku od ijedne ranije generacije. Isusov dolazak sad se u crkvama rijetko propovijeda. Doista, mnogi koji se nazivaju kršćanima ne želi slušati o tome. Zašto?

Za većinu ljudi, uključujući kršćane, život je dobar i pogled je usredotočen na to kako sačuvati ta dobra vremena. Kao i Lotova žena, mnogi su opsjednuti onim što posjeduju. Postali su ovisnici o stvarima ovoga svijeta i u njihovim umovima Isusov bi dolazak to poremetio.

Čuo sam polaznike crkve kako se izruguju mogućnosti Isusova "povratka u bilo koje vrijeme". Ismijavaju ideju da bi se ubrzo mogao vratiti. Doista, postoji nauka koja izjavljuje da se naš Gospodin neće vratiti još tisućama godina. Tu nauku prati misao da će Crkva dobiti sve to vrijeme kako bi evangelizirala svijet i uspostavila novi poredak prije nego se Krist vrati da vlada kao kralj.

Apostol Petar govori o tim stvarima: "Na koncu vremena pojavit će se izrugivači, koji će živjeti prema vlastitim požudama i pitati: 'Gdje je njegov obećavani dolazak? Otkada su umrli naši očevi, i dalje sve ostaje kako je bilo od početka stvorenja'" (2 Pt 3,3-4).

Petar izgovara oštru riječ svim takvim neupućenim ljudima: "Ali će doći dan Gospodnji kao lopov; u taj će dan nebesa iščeznuti s velikom lomljavom, počela će se u ognju rastopiti, a zemlja se sa svojim ostvarenjima neće više naći" (2 Pt 3,10).