PRONALAŽENJE VAŠE VATRE by Nicky Cruz

Nedavna istraživanja su predskazala da će s 2020. godinom islam biti glavna religija u Norveškoj i svim skandinavskim zemljama. Ako je to ispravno, možemo očekivati da ćemo za nekoliko sljedećih godina vidjeti islam kao državnu religiju u Norveškoj. To je ono što se događa u svakoj zemlji gdje muslimani razviju svoje uporište.

Žalosti me kad vidim kako mali utjecaj kršćani čine u Europi. Svi smo mi bili neučinkoviti u dosezanju izgubljenih – ne samo u europskim zemljama, nego i u Sjedinjenim Državama. Mi molimo da Bog proširi naš teritorij, da pomogne Tijelu Kristovu kako bi raslo i napredovalo, ali tako malo denominacija vidi da se to događa. Većina se smanjuje, a neke i potpunu izumiru.

Što će biti potrebno da Bog konačno posegne i donese promjenu koja nam je potrebna – promjenu za koju molimo? Kad ćemo se konačno dići i ostaviti ozbiljan trag na sotoninu uporištu u svijetu?

Odgovor je tako jednostavan da se čini čudnim to reći: moramo vjerovati Bogu za veća čuda! Moramo se zajedno podići sa skrušenim srcem i neustrašivom vjerom tražeći Boga da nas učiniti silnim ratnicima za Kraljevstvo. Poput mladih ljudi koji rade s nama – naših dvanaest učenika – moramo otvoriti svoje srce i život Bogu i dopustiti mu da stavi u nas žar za dušama, da razvije u našim srcima opsesiju za dušama. Da nas slomi, upotrijebi, osnaži za službu!

Kad pogledate u našu malu skupinu mladih ljudi, ovih dvanaest nevjerojatnih junaka, ovu povrijeđenu i prebijenu djecu koja imaju tek toliko odjeće da je mogu zamijeniti i jaku vatru u svojim srcima i kad vidite kako ih snažno Bog upotrebljava na prvim crtama bojišnice, dobivate tek kratak uvid u ono što Bog može učiniti čak i s najmanjom vjerom. Vidite što je to uzrokovalo da rana crkva eksplodira brojčano, kad je samo šaka učenika privukla tisuće k vjeri. Razumijete što je to privlačilo ljude k poruci, poruci o Isusu. I vidite koliko Bog može učiniti sa svega nekolicinom.

"Što je ludo u očima svijeta, izabra Bog da posrami mudre; što je slabo u očima svijeta, izabra Bog da posrami jake" (1 Kor 1,27).

__________
Nicky Cruz, međunarodno poznat evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz živote nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.