SVAKO SLAVNO DJELO by Gary Wilkerson

Bog je iza svakoga slavnog djela i on ne dijeli svoju slavu. On ne dopušta nikakvu prepreku koja bi stala na put sjaju i ljepoti njegova Sina. Zbog toga, potrebne su mu čiste posude da rade njegovo djelo. Na vrhuncu, kad njegovi blagoslovi i sila slobodno teku kroz njegov narod, on im govori: "Sad stanite i stavite sve na čekanje. Želim da ispitate svoje srce."

Osjetio sam kako je to riječ koju Bog želi da propovijedam kad naša crkva slavi svoju treću godišnjicu. Možete zamisliti moje oklijevanje. Zamislio sam cijelu zajednicu kako zuri u mene, zbunjena, razmišljajući: "Čekaj! Govoriš nam da smo svi dobri, ali onda okrećeš stvar i kažeš nam da se moramo promijeniti." To bi bilo kao da muž za godišnjicu odvede ženu na večeru i kaže: "Draga, nadao sam se da ću moći razgovarati s tobom o tvom višku težine."

To je upravo ono što to znači kad nas Bog traži da se ispitamo. Na kraju krajeva, svjesni smo da je naša pravednost prljava krpa, da nam je potrebna njegova milost. Ali činjenica je da upravo kad stanemo na rub Božjega najvećeg djela u našem životu, on traži da obratimo pozornost na ova pitanja: "Je li išta u mom srcu što Gospodinu nije ugodno? Jesam li zanemario nešto što me tražio da učinim? Ne želim ništa u svom životu što bi sprečavalo ono što Bog želi raditi."

Bog uvijek dovodi svoj narod na tu točku. Zašto? Jer prije nego može dati svoje najbolje, mora učiniti nešto duboko u nama. On nam želi dati svoju pobjedu, ali želi i našu potpunu odanost njemu.

Na što Gospodin stavlja svoj prst u vašem životu? Da odbacite jednu malu stvar? Ili da učinite nešto što zanemarujete? Ne kasnite u svom odgovoru vjernom glasu Duha. Time što ćete se pozabaviti jednom malom stvari, to može odrediti svu vašu budućnost. Hoćete li to ispitati? Ako je tako, možete znati da je Božje najbolje pred vama – i možete biti uvjereni da ste ugodili Onomu koji vas želi blagosloviti.

"Ispitajmo, pretražimo pute svoje" (Tuž 3,40).