IZUZETNA VJERA by Gary Wilkerson

Osjećate li da je Bog spreman otpustiti nešto veliko u vašem životu? Možda je govorio vašem srcu: "Pripremio sam nešto posebno za tebe. Spremaš se ući u hod sa mnom koji nikada ranije nisi upoznao." Možda je vaš život Bog već vrlo blagoslovio. Sad vam Duh Sveti govori da je njegovo obećanje koje vam je jednom dao spremno ući u puno ostvarenje – tako da će vas to zapanjiti.

Ako to opisuje vaš život upravo sada, mogu vam reći sa svim autoritetom Pisma: Spremite se ispitati svoje srce.

Porazgovarajmo o onome što ja nazivam iskustvom "izuzetne vjere". Izuzetna vjera je vjerovati da, bez obzira kako su stvari dobre, najbolje tek dolazi. To je vjera koja kaže: "Koliko god maštamo i činimo velike stvari za kraljevstvo Božje, njegova vizija uvijek je veća." Što je Gospodin učinio u kratkom postojanju crkvu kojoj sam ja pastor nadišlo je najluđa očekivanja. Ni tjedan dana ne prođe da netko ne preda svoj život Isusu – a većinu tjedana to je više ljudi. Kad god dijelimo hranu siromašnima, mnogi od njih pitaju: "Zašto to radite?" Mi odgovaramo: "To je Isus" i oni predaju svoje živote njemu.

Sve to događa se na čudnovat način. Za nekoliko kratkih godina posjećenost naše crkve fenomenalno je narasla. Novi vjernici brzo sazrijevaju u vjerne učenike, rastući u svojoj spoznaji Boga. Dobro napreduju na svome putu do našega konačnog cilja za njih: da postanu radikalno odani misionari za Isusa, kamo god ih on odvede.

Bog nije samo učinio više od naših očekivanja, on nam pokazuje što su njegova očekivanja i to nas zaprepašćujuće. Samo u našem području tu je još uvijek četvrt milijuna ljudi koji ne poznaju Krista i Gospodin nas potiče da započnemo s dvije nove crkve, s jednom u problematičnom dijelu grada. Jednostavno sam osupnut velikim djelima Božjim.

A ovo je najizuzetniji dio: vjerujem da veće stvari tek dolaze.

"Vjera je jamstvo za ono čemu se nadamo, dokaz za one stvarnosti kojih ne vidimo" (Heb 11,1).