POSTOJANI U VJERI

Evanđelje po Luki govori nam o ocu koji je doveo svoga demonom opsjednutog sina Isusu. Krist je rekao ocu: "Dovedi ovamo svoga sina! Dok se opsjednuti primicao, zli duh baci ga na zemlju i poče grčiti" (Lk 9,41-42). Riječ grčiti znači silovito trzati, strašno tresti.

Ovaj mladić došao je Kristu da bude oslobođen, premještan iz kraljevstva tame u kraljevstvo svjetla. Đavao je vidio da će izgubiti još jednu žrtvu te je bijesan bacio mladića na zemlju u posljednjem, silovitom napadu. Htio ga je ubiti i uzeti mu dušu prije nego ga Isus izbavi.

Sotona će danas pokušati učiniti istu stvar i vama. Onoga trenutka kad krenete prema Kristu, isprobat će posljednji napad kako bi vas progutao. Stavit će pred vaše oči najzamamnija iskušenja. Pokušat će vas oboriti lažima, govoreći vam da nikada nećete biti oslobođeni od grijeha i požude. Pokušat će vas uvjeriti da ćete uvijek biti njegovi, ne Božji!

Ali dopustite mi da vas podsjetim: onoga trenutka kad krenete prema Isusu, đavao postaje bespomoćan. On ne može nikoga zaustaviti tko krene Kristu! Nije mogao zadržati ni demonom opsjednuta mladića da ne dospije do Isusa. Sve što Krist mora učiniti je da kaže riječ: "Isus zaprijeti zlom duhu. Zatim ozdravi dječaka i predade ga ocu njegovu" (Lk 9,42).

Jakov nam kaže: "Oduprite se đavlu, pa će pobjeći od vas" (Jak 4,7). Dakle, kako se odupirete neprijatelju? Samo po vjeri! Jednostavno dođite Isusu, uzdajući se da će vas izbaviti od sotonskog stiska: "Oduprite mu se čvrsti u vjeri" (1 Pt 5,9).

Još danas možete biti slobodni. Možete reći sotoni: "Kad završim s čitanjem ove poruke, bit ću slobodna osoba. Isus će me izbaviti od svake požude i bezbožne strasti. Sve će to nestati jer je on tako rekao."
Vremena pred vama mogu biti teška. Ali Očevo slavno, blistajuće sunce sjat će za vas sve sjajnije!