NJEGOVO VRIJEME JE KRATKO

Možda ste nedavno obnovili svoje predanje molitvi sa svom revnošću. Ili ste možda posvetili um i tijelo Bogu kao živu žrtvu. Povikali ste: "Neću više živjeti samo polovično. Dajem sve što imam Isusu!"

Takva predanja raspiruju đavolji gnjev kao ništa drugo. On zna da je svatko, čiji je život potpuno predan Bogu, velika prijetnja njegovu kraljevstvu. Đavao predobro zna da će svatko naći Boga tko ga traži svim svojim srcem i da će molitveni sveti na kraju pobijediti.

Ali sotona zna i da postoji razdoblje između trenutka kad je ta molitva izgovorena i kad je odgovorena. Ljubljeni, to je đavolje kratko vrijeme za rad! On zna da je uporna udovica vapila jedno vrijeme prije nego je bila uslišana. Isto tako će i naš odgovor doći u pravo vrijeme. A u međuvremenu dok čekamo na Gospodina, đavao nas pokušava proždrijeti!

Činjenica je da Bog ne skače svaki put kad zavapimo: "Gospodine, dajem ti sve!" Bog zna da jednokratan, emotivni vapaj uvijek ne prati posvećenje, predanje i glad za Kristom. Zbog toga njegov Duh ne odgovara dok u nama ne vidi ustrajnu odluku, neku vrstu dokaza da nećemo odustati od naše gladi.

Sotona i to prepoznaje. Od promatranja naših života on zna kad nismo ozbiljni u vezi s našim predanjem Gospodinu. Ako nismo ozbiljni da ćemo ga slijediti do kraja, ne trati vrijeme na nas. Pušta nas u našoj slabosti i grijehu.

Ali onoga trenutka kad vidi pravu odanost u nama, želju da budemo oslobođeni od grijeha, odluku da odbacimo svu ludost te se obučemo u Krista, zna da je njegovo vrijeme kratko. Zna da će biti samo kratko razdoblje prije nego izađemo iz njegovih kandži te hodamo u slavi, djelujući po vjeri, živeći u pobjedi. Tada on započinje bacati sve iz pakla u nas!

Otkrivenje 12 nam govori: Kršćanine, hajde dalje, iskorači iz svoga mrtvila! Predaj svoje tijelo Isusu kao živu žrtvu. Traži Boga sa svime što je u tebi, ali budi spreman suočiti se s kušnjom svoga života, jer sotona će doći na tebe sa svom svojom moći!
Sotona zna vaše slabe točke i pokušat će vas odnijeti u bujici nevolja i iskušenja. Pomahnitao je jer vas vidi na rubu pobjede te zna da je njegovo vrijeme kratko.