DOTAĆI NACIJE ZA KRISTA

"Ali, primit ćete snagu pošto Duh sveti dođe na vas, pa ćete mi biti svjedoci u Jeruzalemu, u svoj Judeji, u Samariji i sve do kraja zemlje" (Dj 1,8).

Zapanjen sam i zbunjen mnoštvom pastora, i mladih i starih, koji jure svijetom tražeći strategije da bi proizveli rast u svojim crkvama. Danas mnogi propovjednici pohađaju seminare, konvencije te organizacije za analizu problema i planiranje budućeg razvoja, gdje mladi profesionalci u službi koriste dijagrame i ankete da im pokažu kako sagraditi veće crkve. Drugi pastiri opet jure na "probuđenja", nadajući se naučiti nove metode kako da Duh Sveti padne na njihove zajednice.

Upravo sada misijska društva šalju više radnika nego ikada. Njihov poklič postao je: "Moramo dobiti više ljudstva na misijskom polju! Potrebno je više kvalificiranih muškaraca i žena da bi se zadobile nacije za Krista."

Nakon nekoliko godina, previše se poslanih misionara vraća kući. Demonske sile u onim stranim nacijama su ih porazile, obeshrabrile, izmučile. Zašto? Jer se njihovi životi nisu podudarali s evanđeljem koje su propovijedali; oni nikada nisu razvili spoznaju Kristova gospodstva iz prve ruke ili puninu Duha Svetog.

Ljubljeni, potrebno je više od novih ideja ili strategija da se dotaknu nacije za Krista. Svi naši planovi uzaludni su ako Isus nije na prijestolju svakog područja našeg života.

Nikada u povijesti nije bilo takve divlje navale demonskih duhova koji izlaze iz utrobe pakla. Bezakonje preplavljuje zemlju i nacije se dižu protiv nacije. A sve to događa se jer je sotona otpustio svoje demonske horde u konačnom ratu protiv svetih!

Međutim, Bog nikada nije uhvaćen nespreman ni s čim što se događa u našem svijetu. Njega nije iznenadila strašna pošast droge niti prolivena krv kroz pobačaje. Što je, onda, njegov odgovor u ovo vrijeme nemira i pokvarenosti? Što će Bog učiniti u vrijeme takvog rasula?

Njegov odgovor je isti kao što je uvijek i bio – donijeti Kristovu pobjedu na obnovljen način. Bog je uvijek odgovarao podižući svjež ostatak muškaraca i žena koji su čisto svjedočanstvo njegove snage spasenja i posvećenja, a jednako je istina i za danas. Njegov plan je dovesti u ovu scenu Antikristove aktivnosti tijelo odvojenih, Kristom ispunjenim pobjednika – pobožnih muškaraca i žena koji će živjeti potpuno podređeni njegovoj vlasti i gospodstvu!