A ONDA ĆE DOĆI GOSPODIN

Danas je žestina iskušenja i kompromisa mnogo puta jača nego u generaciji ranije. Primjerice, sotona je opremio čitavu tehnologiju našeg vremena – kvareći je prijevarom, senzualnošću, požudom i iskušenjem. Zašto se danas suočavamo s tako užarenom peći iskušenja? Zašto se požuda i seks koriste za prodaju svakoga mogućeg zamislivog proizvoda? Zašto su bezbrojne porno web stranice na Internetu? Tko je meta te bujice prljavštine?

Ne sekularni svijet, koji je već prevaren. Ne, sotonina meta nije nitko od njih. Naprotiv, on manipulira medijem da bi u zamku uhvatio srca pobjedonosnih kršćana. On želi oslabiti i uništiti svjedočanstvo evanđelja.

Upravo sada, u životima mnogih vjernika peć se zagrijava sedam puta jače. Sotona je stvorio situacije u njihovim domovima, na njihovim poslovima i u njihovim odnosima koje su žarče nego ikada. Predaju se i mnogi jednom snažni kršćani te dižu ruke od Boga. Oni više ne mole za pomoć. Umjesto toga, misle: "Moja kušnja je prežestoka za mene da bih je preživio!"

U Danielu 3 Bog je okrenuo đavolji plan u priliku da se čitava babilonska nacija izloži njegovu svjedočanstvu. S obzirom da se trojica mladića nisu htjela pokloniti, Bog ih je izbavio. I oni su naciji donijeli jasnu objavu Gospodina Isusa Krista!

Babilonski kralj je svjedočio: "Nismo li bacili ova tri čovjeka svezana u oganj? … Ali ja vidim četiri čovjeka, odriješeni šeću po vatri, i ništa im se zlo ne događa; četvrti je sličan sinu Božjemu" (Dn 3,24-25).

Brzo je kralj poništio prvu naredbu štovanja idola te izdao novu: "Naređujem dakle: O narodi, plemena i jezici, svatko između vas tko bi pogrdio Boga Šadrakova, Mešakova i Abed Negova neka bude raskomadan, a njegova kuća pretvorena u smetlište, jer nema boga koji bi mogao izbaviti kao ovaj" (Dn 3,29).

Ljubljeni, sve se to dogodilo zbog svjedočanstva ove trojice mladića – pravednih ljubitelja Boga koji su bili voljni u vjeri položiti vlastite živote.

Da, stvari će postati žarke ekonomski, fizički, mentalno, duhovno i u svakom drugom smislu. Ali Bog već ima svoju ruku na odvojenim, pobožnim muškarcima i ženama na svakom mjestu. I njegovo evanđelje propovijedat će se kao svjedočanstvo.

A onda će doći Gospodin!