ISUS KUCA NA VRATA

"Vi imate đavla za oca i hoćete da vršite želju oca svoga" (Iv 8,44).

Ove riječi rekao je Krist vjerskom mnoštvu koje je mislilo da su dobri u očima Božjim. Izvana su bili čisti i religiozni, ali iznutra bili su puni požude, senzualnosti, nečistoće i gramzljivosti.

Postoji bolest zvana bolest grijeha koja pogađa đavolju djecu. Što čovjek pada dublje u grijeh, ta bolest postaje kritičnija. Svoj vrhunac ona doseže kad grijeh iznenada izgubi svoje zadovoljstvo, postaje dosadan i više ne ispunjava.

Bolest grijeha otjerala je poznatoga mladog tv glumca u samoubojstvo. Ovaj glumac glumio je u hit seriji i zaradio bogatstvo. Upravo je potpisao ugovor za filmove i izlazio je s jednom prekrasnom glumicom. Imao je slavu, bogatstvo i dobro zdravlje.

A onda mu je beživotno tijelo bilo nađeno u jeftinom porno hotelu. Očito, ništa od zadovoljstava ovoga svijeta nije ga zadovoljilo. Život mu je postao prazan i beznačajan i na kraju je samoubojstvo sve to dokrajčilo. Kao rezultat bolesti grijeha, nastupila je smrt.

Ako nikada niste predali svoj život Isusu, onda je sve do sada đavao imao potpunu kontrolu nad vama. Vladao je i upravljao vašim životom. Ali možda sad sotona vidi da promjena dolazi k vama i zna da gubi svoj stisak na vama.

Grijeh vam je iznenada izgubio svoj sladak okus. Ne odlazite na pokvarena mjesta kamo ste jednom često odlazili i niste više željni partijanja. Novac vas više ne zadovoljava ni seks ni ono što posjedujete. Osjećate da u vama raste praznina.

I sad ste ovdje i čitate ovu poruku. Možda ste voljni pročitati Bibliju. Nitko vas na to ne nagovara; nešto u vama potiče vas da je uzmete.

Dragi, upravo sada Isus kuca na vrata vašega srca i đavao to zna. A ono čega se sotona boji najviše je da ćete otvoriti vrata Kristu!