NAJTEŽI DIO VJERE by Gary Wilkerson

Kad sam bio dječak, moj me otac naučio jednu od najboljih lekcija o vjeri koju sam ikada čuo. "Sine, najteži dio vjere uvijek je posljednjih pola sata. Kad ti se čini da ćeš dići ruke, kad osjećaš da ti je život skrenuo s kolosijeka, kad ništa više ne čuješ od Boga, samo ustraj – jer posljednjih pola sata najteži je dio vjere."

Jeste li ikada vozili na dugoj relaciji? Vozite stotine kilometara i putovanje je sasvim u redu. Konačno vidite znak koji kaže da je vaš cilj samo trideset kilometara dalje. Tih trideset kilometara čini vam se dugačkih gotovo kao petsto kilometara koje ste upravo prošli. Ponekad je posljednjih pola sata putovanje najteže jer ste gotovo na odredištu, ali još morate malo izdržati.

"Ustrajnost vam je zbilja potrebna da vršenjem volje Božje postignete obećanje" (Heb 10,36).

Znam da se neki od vas osjećate kao da ćete se predati, ali želim vas ohrabriti da izdržite još malo. Čini vam se kao da se san neće ostvariti, ali Bog vam kaže: "Samo ustraj, dijete! Ustraj, crkvo! Ustraj još nekoliko minuta. Ustraj još nekoliko tjedana – jer tvoja pobjeda je upravo iza ugla!"

Ne mogu vam reći koliko sam sreo ljudi koji su dobili riječ od Boga, ali jer je odgovor sporo dolazio, odbacili su nadu i sad žive životom osrednjosti. Da su samo malo dulje izdržali, sve stvari koje im je Bog rekao ostvarile bi se. Ali odustali su od vjere; odustali su od hrabrosti; odustali su od vizije i cilja. Žive životom tihog očaja jer se više ne pouzdaju u Boga niti mu vjeruju za velike stvari. Hodaju u vlastitoj snazi bez sile Božje.

Ne dižite ruke od nade! Bog je najbolje sačuvao za kraj!