BOGATSTVO U SLAVI!

Ne možete odijeliti sredstva Božja od njegove ljubavi; sve to je u vezi s obiljem bogatstva položenog u slavi za našu upotrebu. On nam je dao sredstva za svaku krizu u životu da nam pomognu pobjedonosno živjeti sve vrijeme!

Tjednima sam molio: "Gospodine, želim upoznati tvoje srce. Ne mogu dobiti otkrivenje o tvojoj ljubavi za mene ni iz jedne knjige u mojoj knjižnici pa čak ni od najsvetijih ljudi koji su ikada živjeli. To može doći jedino od tebe. Želim vlastito otkrivenje o tvojoj ljubavi – izravno iz tvog srca! Želim to vidjeti tako jasno da promijeni način moga hodanja s tobom i način mog služenja."

Dok sam molio, nisam znao što mogu očekivati. Hoće li otkrivenje o njegovoj ljubavi zapljusnuti moju dušu poput bujice slave? Hoće li se pojaviti kao neka velika spoznaja koji će me ostaviti bez daha? Hoće li to biti osjećaj da sam mu vrlo poseban ili dodir njegove ruke na meni tako stvaran da će me zauvijek promijeniti?

Ne, Bog mi je progovorio kroz jedan jednostavan mali redak: "Bog je tako ljubio … da je dao" (Iv 3,16). Njegova ljubav spojena je s njegovim bogatstvom u slavi, s obiljem njegovih sredstava za nas!

Biblija govori da se naša ljubav za Gospodina pokazuje kroz našu poslušnost njemu. Ali njegova ljubav za nas pokazuje se na drugi način – njegovim davanjem! Ne možete ga upoznati kao dobrog Boga dok ga ne vidite kao Boga koji daje. Bog nas je toliko ljubio da je uložio u svoga Sina Isusa sve bogatstvo, slavu i dobrotu Oca – i onda ga je dao nama! Krist je Božji dar nama.

"Jer Bog odluči u njemu nastaniti svu Puninu" (Kol 1,19). "U njemu stanuje stvarno sva punina božanstva, po njemu ste i vi ispunjeni" (Kol 2,9). Drugim riječima, "u njemu imate sva sredstva – sve što vam je potrebno"!

Vrlo malo kršćana uzima si vrijeme da prisvoji što je Bog besplatno ponudio. Ne idemo za tim niti to uzimamo u posjed te Kristovo bogatstvo često stoji u slavi nezatraženo!

Kakav ćemo šok doživjeti kad dospijemo u slavu! Tada će nam Bog pokazati sve bogatstvo koje je njegova ljubav osigurala, a mi ga nismo koristili.