POZIVA NAS DA DOVRŠIMO

"Tko od vas, kad hoće da sagradi kulu, najprije ne sjedne da proračuna trošak da li ima čim dovršiti? Da mu se ne bi, kad postavi temelj a ne mogne dovršiti, počeli rugati svi koji ga vide: 'Ovaj je čovjek počeo graditi, a nije mogao dovršiti'" (Lk 14,28-30).

Krist je znao da mnogi njegovi sljedbenici neće imati ono što je potrebno da bi došli do kraja. Znao je da će se okrenuti i neće završiti trku. Vjerujem da je to najtragičnije moguće stanje jednog vjernika – započeti s namjerom da će se potpuno držati Krista, da će izrasti u zrelog učenika i postajati sve sličniji Isusu, a onda otpasti. Takav čovjek je onaj koji postavlja temelj i ne može dovršiti jer prije nije izračunao cijenu.

Kakva radost susresti one koji doista završavaju trku! Ti vjernici rastu u mudrosti i spoznaji Krista. Oni se svakodnevno mijenjaju, iz trenutka u trenutak. Pavao im kaže ohrabrujuće: "A mi svi, koji otkrivena lica odrazujemo kao ogledalo slavu Gospodnju, preobražavamo se u tu istu sliku, uvijek sve slavniju, jer dolazi od Gospodina, od Duha" (2 Kor 3,18). Ti vjernici ne vide nebo, nego Krista u njegovoj slavi!

Znam da su mnogi koji čitaju ovu poruku u procesu zastoja ili koraka unazad. Možda se to čini kao mali koračić, ali će prouzročiti brz odlazak iz njegove ljubavi. Ako je to istina za vas, shvatite da vas Duh Sveti poziva da se vratite natrag, natrag na pokajanje, i da se odreknete samoga sebe te predate njemu. U ovom trenutku vrijeme je veliki faktor. Ako imate namjeru dohvatiti Krista, učinite to sada; idite do kraja!