ŽIVOT U BLAGOSLOVU - Nicky Cruz

ikada mogao zamisliti da bi mogao otići. Najveća bol njegova života došla je tijekom tog razdoblja kad je bio daleko od Božje ruke blagoslova i naklonosti. Nije mogao podnijeti pomisao da će izgubiti svoj odnos s Onim kojega je najviše ljubio.
"Ne odbaci me od lica svojega i svoga Svetog Duha ne uzmi od mene! Vrati mi radost svoga spasenja i učvrsti me duhom spremnim" (Ps 51,13-14).
TRAŽENJE BOŽJE SVRHE
David je skupo platio za svoj grijeh, ali nije dopustio da ga on definira. Kad je došao k sebi, vapio je Bogu za oproštenje i Bog ga je željno vratio; međutim, to nije uklonilo posljedice koje je njegov grijeh donio.
Kad bismo znali posljedice svoga grijeha prije nego podlegnemo iskušenju, koliki od nas ne bi nikada učinili taj korak! Kad bismo samo mogli unaprijed vidjeti štetu koju će na kraju naši grijesi donijeti!
Život u blagoslovu Božjem zahtijeva da tražimo svrhu koju je on postavio pred nas, gledajući u budućnost i računajući na cijenu svake odluke. Moramo čvrsto držati naše oči na njegovu putu te ostati usredotočeni i vjerni.

Nicky Cruz, međunarodno poznat evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz živote nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.