VJERNOST BOŽJA

Postoje vremena kad se čini da se Bog ne pojavljuje – kad je njegov narod ostavljen u sramoti i očaju – ali čitava priča još nije ispričana. (Križ su bila jedna od tih vremena). Ono što ne shvaćamo usred naše krize je da je na kocki njegova vlastita čast.
On je kroz Bibliju imao ljude čija je čvrsta vjera dokazivala njegovu vjernost u najtežim vremenima. Dok su se uzdali u njega za izbavljenje, ti su sluge bez ikakva srama obvezali Gospodina na djelovanje, stavljajući njegovu čast na kocku.
IDEMO NAPRIJED!
Pogledajte Mojsijev primjer kod Crvenog mora; bila je to ljudski gledamo nemoguća situacija. Izrael je bježao od egipatske vojske, s jedne strane zarobljen morem, a s druge planinama. Mojsije je već prorokovao da će Bog odvesti Izraela u obećanu zemlju i sad je pred svima na kocki bio Gospodnji ugled.
Kakva je bila Mojsijeva reakcija na tu krizu? Gledajući ogromno more pred sobom, povikao je: "Idemo naprijed!" On je tako vjerovao u Božju skrb, uzdajući se u njegovu Riječ da će odvesti Izraela u svoje obećanje, da je izjavio: "Znam da je Gospodin vjeran. I ja ću stajati na njegovoj riječi."
VOLJAN BITI SMATRAN BUDALOM
Razmislite o posljedicama takve vjere. Da se Crveno more nije čudom otvorilo, Mojsije bi bio smatran budalom. Izraelci bi se vratili u ropstvo i nitko nikada više ne bi vjerovao Bogu. No svi znamo što se dogodilo: kad je Mojsije ispružio ruku, voda se razdvojila i ljudi su prešli po suhu. Kažem vam, nitko tko se u potpunosti pouzdaje u Boga neće biti posramljen. Bog će ga izbaviti prema svom obećanju radi svoga vlastitog imena.
"Jahve, Bože nad Vojskama, tko je kao ti? Silan si, Jahve, i vjernost te okružuje!" (Ps 89,9).