BOG NAGRAĐUJE ONE KOJI SE UZDANJU U NJEGA

Kad sam počeo raditi na ovoj poruci, The Wall Street Journal je izvijestio kako je na čitav svijet pao veliki oblak straha. Moje su se misli odmah okrenule k onima koji pohađaju crkvu Times Square. Oni ne pokazuju takav strah. Umjesto toga, iako smo svi vrlo ozbiljni u vezi s tim vremenima, imamo i duboko nazočnu radost.
Bio sam odvedem u Psalam 37, koji je zapisao David:
"Jahve se brine za život čestitih, dovijeka će trajati baština njihova. Neće se postidjeti u vrijeme nevolje, bit će siti u danima gladi" (Ps 37,18-19).
Psalam 37 nam govori da se Gospodin diže na akciju protiv društava čiji grijesi su ozlovoljili nebo.
"Ruke (sila) će se zlikovaca slomiti" (Ps 37,17).
Divno Davidovo proročanstvo za narod Božji ispunjava se pred našim očima. Međutim, taj isti psalam je isto tako jedna velika nada. On sadrži nevjerojatno obećanje onima koji potpuno stave svoje pouzdanje u Gospodina.
VRIJEME ZA NAPLATU
Dolazi vrijeme koje Izaija opisuje kao "dan Jahvine odmazde, godina naplate da Sion osveti" (Iz 34,8).
"Svagda sam pružao ruku narodu odmetničkom, koji hodi putem zlim, za mislima svojim, narodu koji me bez prestanka u lice srdi … neću ušutjet dok im ne platim" (Iz 65,2-3.6).
Znamo da naš Bog ne spava. Ono što vidimo da se događa našem gospodarstvu nije samo njegova osveta, nego je to u vezi sa samom čašću i slavom Svevišnjeg Boga. On neće stajati postrance dok njegove putove kleveću grešnici.
U isto vrijeme dok Gospodin plaća bezbožnima, on nagrađuje one koji se uzdaju u njega.