BOG DRŽI SVOJU RIJEČ

"Jahve je oslon pravedniku …Neće se postidjeti u vrijeme nevolje" (Ps 37,17.19).
Možda pitate: "Što to točno znači?" To jednostavno znači ovo: Bog je vjeran ne samo nagradom za jad, nego i svojim obećanjima. David je u biti rekao: "Pogledajte oko sebe i vidite kako Bog drži svoju Riječ. Njegova se upozorenja sad pokazuju u naslovima naših novina. Njegova djela nalaze se u svim medijima. Neće li Bog isto tako održati svoju Riječ da zaštiti svoje izabrane?"
STRAŠNE VIJESTI
Razmislite o sljedećem: bez obzira što se događa u svijetu – bez obzira kako su vijesti strašne, kako se oštro svijet trese, kako gospodarstva posrćući idu prema kolapsu – Božji narod neće ostati posramljen. Doista, Gospodin će djelovati prema našoj vjeri da nam ispuni svoju Riječ. Možda ćemo trpjeti, ali on će doprijeti do svih koji se potpuno pouzdaju u njega. Svijet nikada neće moći reći: "Vaš Bog nije održao svoju Riječ."
SVJEDOČANSTVA OTUPJELOM SVIJETU
Nemojte misliti da se u dane pred sobom nećemo suočiti s nemogućim situacijama. Ali naš Gospodin kaže da je on Bog nemogućega, osiguravajući čudo kad nema ljudskog odgovora. Zapravo, on namjerno stavlja svoj ugled u ruke svoga naroda, pozivajući nas da ga obvežemo na njegovu Riječ. Možda mislite: "Ali Bog može obraniti svoje vlastito ime. On ne treba mene." Ne! Bog je odabrao svoj narod da bude njegovo svjedočanstvo otupjelom, nedotaknutom svijetu. I on nas poziva da ga otvoreno obvežemo da učini što je obećao.