BOG ZNA – I TO JE SVE ŠTO JE VAŽNO

Isus govori o travi koja je danas bujna i zelena, a sutra se kosi. Htio bi da upamtimo kako joj on daje život i brine se za nju.
"Ako Bog tako odijeva travu u polju koja danas jest, a već se sutra baca u peć, koliko će više vas, malovjerni?" (Lk 12,28).
Ne smijemo se ni usuditi misliti da se on manje brine za naše potrebe nego za travu. On predobro zna što nam je potrebno, bilo da je hrana, novac ili odjeća.
VELIKO OBEĆANJE NAŠEGA OCA
"To sve traže pogani ovoga svijeta – jer vaš Otac zna da vam je to potrebno" (Lk 12,30).
Krist nas ponovno podsjeća: "Evo, tu je sve što trebate znati: vaš nebeski Otac zna što su vaše potrebe. On ih je već izbrojio."
Isus obećava: "Radije tražite njegovo Kraljevstvo, a to će vam se nadodati! Ne boj se, stado malo" (Lk 12, 31-32). Ako se jednostavno uzdamo u njega, naš će nas Gospodin blagosloviti sa svime što trebamo.
BOG NEĆE NIKADA NAPUSTITI SVOJE "MALO STADO"
Ako se u dolazećim danima brinete za dobrobit svoje obitelji, imam dobru vijest za vas: vaša djeca su Božja djeca. I on se brine za vaše ljubljene više od vas samih. Isus zna točno što svi vi trebate da preživite.
On zna za vašu potrebu da imate krov nad glavom. On točno zna kolika je vaša stanarina ili hipoteka svakoga mjeseca. On zna za usta koja morate hraniti i za količinu hrane u vašoj smočnici. Možete se potpuno pouzdati u njega da će se pobrinuti za sve te potrebe, jer je obećao da će to učiniti.