BOŽJI ZEMALJSKI BLAGOSLOVI - Gary Wilkerson

Mojsije je znao kako su Božji blagoslovi važni Izraelu. Njegova nadnaravna djela spasila su njihove živote – mana s neba kad su se suočili s glađu i voda iz stijene kad su im tijela žeđala iznad izdržljivosti.
Ali Mojsije je shvatio da je bit tih iskustava, više od nadnaravne opskrbe, bila da spoznaju i vjeruju suosjećajnom, dobrom Bogu koji im ih je dao. Mojsijeva sljedeća izjava dolazi bez iznenađenja:
"Objavi mi svoje putove, da te shvatim i da i dalje uživam tvoju blagonaklonost" (Izl 33,13).
Mojsije je znao da se na kraju krajeva Božja blagonaklonost ne nalazi u blagoslovima koje im je osigurao, nego u poznavanju samog Gospodina.
KROZ PASTOROVE OČI
Zahvalan sam Bogu za sve njegove zemaljske blagoslove. Kao pastor, sve vrijeme mogu vidjeti njegovo predivno djelo u životima ljudi. On obnavlja brakove koji su se raspali. On se brine za one koji se bore financijski. On donosi iscjeljenje bolesnim, slomljenim tijelima.
Dok ovo pišem, mislim na malenog dječaka imenom Izaija za kojega se nije očekivalo da će živjeti više do deset dana iza rođenja. Nakon što je preživio prvu godinu, liječnici su rekli da neće nikada hodati. Nedavno mi je njegova mama poslala video u kom mali Izaija pleše s jednom malom djevojčicom na nekom vjenčanju!
BOŽJI DAH ŽIVOTA
Takve stvari govore o Božjoj neograničenoj blagonaklonosti – njegovoj sposobnosti da udahne život u bilo koju pustinju. Svi mi doživljavamo njegovu blagonaklonost na načine prevelike da bi se mogli izmjeriti: u našim odnosima, zdravlju, poslu, školi. Kad se mučimo u bilo kojem području života ili naše okolnosti postaju preteške, on nas podupire svojom umirujućom nazočnošću. Bog je učinio stvari u našim životima koje nismo mogli ni zamisliti da bi se mogle dogoditi. Njegova bezgranična blagonaklonost ne poznaje granica.