GDJE SU TIMOTEJI?

Živimo u vrijeme kad se širom svijeta pojavljuju prijetnje planiranih nuklearnih ili kemijskih eksplozija. Milijuni ljudi umiru od straha i pred Crkvom Isusa Krista je izazov kao nikada u povijesti. Promatramo svijet koji juri u kaos.

Dok sve to promatram, pitam: "Gdje je glas autoriteta u Kristu? Gdje su pastiri, zajednice, kršćani laici koji razmišljaju kao Isus? Gdje su oni koji u ova vremena ne jure za svojim vlastitim programima, nego traže misao Gospodnju?"

Oni koji su usredotočeni samo na svoj vlastito napredovanje odlaze od prisnosti s Kristom. Mogu propovijedati Krista, ali poznaju ga sve manje i manje. I otvaraju se za veća iskušenja.

Pitam vas, je li vaša crkva uspješna, ali kao da nitko nije istog razmišljanja kao Pavao, usmjerivši svoje sklonosti na Kristove interese? A što je s vama? Kad vidite nekoga nezaposlenog, molite li za njega? Tražite li načine da budete od pomoći, da služite?

Gdje su danas mladi Timoteji? Gdje su mladi muškarci i žene Božje koji će odbiti primamljiv poziv za uspjehom i prepoznavanjem? Gdje su oni koji će staviti svoje srce u položaj žarke molitve dovodeći sve u svom životu u podložnost, kako bi postali prave sluge Kristove i njegove Crkve?

Naša molitva bi trebala biti: "Gospodine, u svijetu koji juri izvan kontrole ne želim biti usredotočen samo na sebe. Ne želim biti zabrinut za moju vlastitu budućnost. Znam da ti držiš moj put u svojim rukama. Molim te, Gospodine, daj mi tvoj um, tvoje razmišljanje, tvoje interese. Želim mati tvoje srce sluge."

"Pazi na samoga sebe i na nauku (učenje)! Ustraj u ovim dužnostima, jer radeći ovo spasit ćeš i samoga sebe i svoje slušatelje" (1 Tim 4,16).