NA PRVIM CRTAMA BOJIŠNICE

Spremni sluge neće se bojati "lava na ulici". Lijeni kršćani kažu: "Vani je lav i ubit će me ako izađem na ulicu."

"Lijenčina veli: 'Zvijer je na putu, i lav je na ulicama'" (Izr 26,13).

Je li lav na ulici? Da! Ričući lav koji traži koga da proždere. Ali Duhom ispunjeni sluge ne boje se nikakva lava. Prije nego sam se vratio u New York kao pastor, đavao je nastojao staviti strah u moje srce. Vidio sam što dolazi i kako će pokvarene ove ulice postati. Sotona je rekao: "Ubit će te na ulici!" Ali Isus je zapovjedio: "Idi brzo na trgove i gradske ulice te dovedi ovamo: siromašne, sakate, slijepe, hrome" (Lk 14,21). Mi se ne bojimo!

Razmišljam kako divno mora biti živjeti na tihom, povučenom mjestu, i mnogi imaju tu prednost. Ali sve je veći broj kršćana koji odlaze kako bi se sakrili. Lav ih je gonio i oni traže sigurno mjesto. Već sam naišao na takav način razmišljanja. Gary North, vodeći rekonstrukcionist, napisao je knjigu naslova Government by Emergency, u kojoj upozorava kršćane da nagomilaju hranu i vatreno oružje i da se zatim pripreme kako bi se sakrili i zaštitili svoje imetak. Popis koji je predložio uključuje alkohol i duhan kako bi se podmitili (on to naziva "razmjenom") niži dužnosnici u vrijeme bezvlašća.

To su oni koji će vikati stijenama i gorama da ih sakriju od Njegove srdžbe (Otk 6,16). "Tko hoće sačuvati svoj život, izgubit će ga, a tko izgubi radi mene svoj život, naći će ga" (Mt 16,25).

Duhom ispunjena crkva posljednjeg vremena neće se skrivati; ona će biti na prvim crtama bojišnice, vodeći plemenitu borbu i unoseći žetvu duša.