BOŽJI NAROD BIT ĆE SPREMAN

Psalam 110 izravno je proročanstvo o ljudima posljednjeg vremena koji će biti "spremni … za dan (Božjega) junaštva" (Ps 110,3). Martin Luther nazvao je ovaj psalam "slavnim proročanstvom u vezi s Kristovim kraljevstvom". I dodao je: "Trebao bi biti drag svakome u crkvi."

Božji narod bit će "spreman" u taj dan. Spontani dragovoljci. Evo kako Bog to čini: Kad odluči da je njegov dan junaštva došao, podiže svete proroke, stražare i pastire koji trube u trubu. Bog nadnaravno djeluje na ljude kako bi odgovorili. Oni obrate pozornost na poziv za pokajanje i okupljanje te se podižu s vjerom da izazovu neprijatelja. Bude se, izlaze i izazivaju sile tame. Božji narod počinje vapiti i On počne slati proroke da probude crkvu.

Tako je to bilo i kad je Sisera sa svojim velikim željeznim bojnim kolima došao protiv Izraela. Bog je podigao Deboru jer "Izraelci zavapiše Jahvi" (Suci 4,3). Bio je to Duh Gospodnji koji je sišao na njih i kao što je Debora kasnije ispjevala: "… dragovoljno krenu narod" (Suci 5,2). Kad se Duh Božji doista spusti na narod, ne morate ga gurati, preklinjati, vući ili prijetiti. U dan njegova junaštva oni postaju spremni. Vidim da se to događa ovdje u crkvi Times Square. Riječ čisti i Duh Božji silazi na mnoge. Sad imamo obilje dragovoljaca koji su spremni učiniti sve za Isusa.

"Spreman je tvoj narod u svetim odorama za dan tvog junaštva" (Ps 110,3). To je proročanstvo da će Bog imati ljude koji svetost neće vidjeti kao breme preteško za nositi. Neće na njega gledati kao na nešto teško ili legalističko, nego divno! Oni se neće od straha povlačiti pod teškom porukom nego će, naprotiv, gledati na to kao da Bog reže i tako lašti dijamant da zablistaju dodatne zrake svjetla. To je pouzdano proročanstvo da će on u vrijeme pokvarenosti, vrijeme nemorala, podići sveto mnoštvo koje će hodati s radošću u svim njegovim zapovijedima.