ŠTO ČINITE KAD STE SVLADANI? by Gary Wilkerson

Što činite kad ste svladani? Što činite kad vam se čini da je sve protiv vas i da nemate dovoljno sredstava?

Idete li navečer kući sa stresom, puni tjeskobe i straha? Ako želite dospjeti na mjesto gdje ćete vidjeti pobjedu u svom životu, morat ćete se za njega izboriti i u toj borbi Bog će vas snabdjeti snagom. On će vas snabdjeti sredstvima koja su vam potrebna i izaći ćete iz borbe kao štovatelj Isusa Krista.

Prije tri godine moj otac David Wilkerson predao je vodstvo World Challengea meni. Tata je još uvijek bio tu da mi pomaže i ohrabruje me i ako sam ikada dospio u borbu s kojom se nisam znao baš nositi, nazvao sam njega. U travnju 2011. godine on je preminuo u automobilskoj nesreći i ja sam se našao bez njegove pomoći da mi pomogne voditi World Challenge. Ponekad kad se dogode nepredvidive stvari, osjećam pojavu malog straha. Što ako neću imati što je potrebno? Što ako u ovoj situaciji ne radim dobro?

Jednoga dana dok sam razmišljao o tim stvarima, na mene je došao Duh Sveti i u moje srce je palo pouzdanje. Shvatio sam da ako me Bog vodi i ako mi on govori: "Ovo je put kojim trebaš ići", onda sve što ja moram učiniti jest da se uzdam u njega. Ne moram gledati na crnu ili crvenu kolonu da vidim kako stoje financije; trebam gledati u nebo i vidjeti što on kaže da učinim. I to je ono što radimo. Trudit ćemo se više nego ikada; doseći ćemo više ljudi nego ikada; dotaći ćemo više dječjih života nego ikada – samo zato što nećemo dopustiti da neprijatelj izazove strah u našim životima.

Neki od vas ste u bitki upravo sada. Možda ona nije financijska. Možda je to bitka u braku, možda problemi s djecom. Kakva god da je bitka, imam dobru riječ za vas: Ne predajte se u bitki! Ne prestanite moliti! Ne dopustite da vas ograničena sredstva navedu da pomislite da je Bog nekako ograničen u svojoj snazi.

Ne odustajte!