JESI LI SPREMAN ZA BORBU? by Gary Wilkerson

Nemoj se pomiriti s djelomičnim pobjedama jer si se umorio, razočarao ili se osjećaš bespomoćno. Bog se nikada ne zaustavlja u pola pobjede. Trenutak kad osjećaš da si tako umoran da ne možeš načiniti više ni koraka, često je trenutak kad će on dati najveću pobjedu – kad dolazi proboj.

Crkva nije s naumom da bude puna masa koje žele utjehu i zadovoljstvo, kojima je sve ponuđeno na srebrnom pladnju. Crkve je s naumom da bude poput Gideonovih 300 ratnika koji kažu: "Bože, znam da dolazi borba. Znam da će biti zamorna i da će čak izazvati suze, ali, Bože, u ovoj bitki sam s tobom!"

Možda se osjećate kao da ste izmolili svoju posljednju molitvu koju ste bili u stanju izmoliti o potrebi koja vas pritišće. Iscrpljeni ste, ali morate ostati u borbi. Ne prestanite moliti i ne dižite ruke. Da, dan je bio dugačak! Dolazi noć i u vama nešto govori: "Vrijeme je za spavanje." Ali Bog kaže: "Ne, ne, borba je tek počela."

Što se dogodilo s cjelonoćnim molitvama u crkvama? Što se dogodilo s ljudima koji čekaju na Boga? Što se dogodilo s ljudima koji poste i mole do proboja?

Crkva je pozvana u bitku. Ona nije započeta da samo održava dobre službe i da ima lijepe zgrade sa svjetlima koja se pale i gase tijekom glazbe. Nismo tu zbog toga! Ovdje smo da se borimo protiv vrata pakla, jer imamo obećanje da pakao neće nadvladati (Mt 16,18). Nemamo obećanje da neće biti naporno ili da sve što moramo učiniti jest da šapnemo i da vrata pakla onda neće nadvladati. Ne! Bit će borba i sotona se neće lako predati – ali imamo obećanje!

Bit će potrebna borba! Jeste li spremni za nju?