OČEVA LJUBAV

Mnogi ljudi nalaze teškim misliti o Bogu kao o dobrom Ocu. Oni ga gledaju zamagljenim očima od boli prošlih iskustava s bezbožnim ocem ili očuhom.

Tisuće kršćana ne vjeruje da ih Bog ljubi jer ih je njihov zemaljski otac napustio, povrijedio ili jako ožalostio. Moja je molitva da ova poruka ne govori samo njima nego i onima koji još nisu otkrili dubine ljubavi našega nebeskog Oca!

Mnogi od nas poznaju Pismo i teologiju koja je iza velike Božje ljubavi za njegovu djecu. Ipak, malo nas je koji su naučili prisvojiti tu ljubav i ne uživaju u blagodatima njezina posjedovanja.

Poslušajte kako Bog opisuje sam sebe Mojsiju:
"Jahve! Jahve! Bog milosrdan i milostiv, spor na srdžbu, bogat ljubavlju i vjernošću, iskazuje milost tisućama, podnosi opačinu, grijeh i prijestup …" (Izl 34,6).

Kad smo usred naših kušnji, zaboravljamo što je Bog rekao o svojoj vlastitoj naravi. Međutim, kad bismo u takva vremena vjerovali, imali bismo veliku sigurnost u svojim dušama. Od korice do korice Biblija nam govori kao glas Božji otkrivajući nam kako je on nježan i dobar.

On je spreman oprostiti u svako vrijeme. "Jer ti si, Gospode, dobar i rado praštaš, pun si ljubavi prema svima koji te zazivaju" (P 86,5).

On je strpljiv s nama, pun nježnosti i smilovanja. "Veliko je, o Jahve, tvoje smilovanje" (Ps 119,156). "Milostiv je Jahve i milosrdan, spor na srdžbu, bogat dobrotom" (Ps 145,8).

Kad u molitvi i štovanju odlazite Gospodinu, budite vrlo pažljivi kakvu zamisao o Bogu unosite u njegovu nazočnost! Morate biti potpuno uvjereni u njegovu ljubav za vas i vjerovati da je on sve što kaže da jest!