ČOVJEK NE ŽIVI SAMO O KRUHU

Ako mislite da ste previše obični da bi vas Bog upotrebljavao, pažljivo slušajte: svoje djelo posljednjih dana Bog neće obavljati kroz evanđeliste ili pastore velikih imena. Oni sami neće biti u stanju upravljati velikim djelovanjem njegova Duha! Činjenica je da će Bog trebati svaku domaćicu, tinejdžera, stariju osobu i sve koji ga ljube da bi obavili njegovo veliko djelo. Ova vojska posljednjih dana bit će sačinjena od kršćana koji su se odbili od hranjenja na samom kruhu. Dopustite mi objasniti.

Bog je rekao kroz Mojsija: "Čovjek ne živi samo o kruhu, nego … živi o svemu što izlazi iz usta Jahvinih" (Pnz 8,3).

Kruh predstavlja sve prirodne, materijalne stvari neophodne za ovaj život – hranu, zaklon, odjeću, posao, plaću. Kruh predstavlja sredstva za život – one stvari koje su nam potrebne i nisu grešne. Mnogi kršćani, međutim, žive samo za stvari ovoga života – oni žive samo o kruhu!

Isus nas je učio moliti: "Kruh naš svagdanji daj nam danas" (Mt 6,11). Ali najprije nam je rekao da trebamo moliti: "Dođi kraljevstvo tvoje! Budi volja tvoja" (Mt 6,10). Najprije se trebamo usredotočiti na interese Božje – moleći da bude njegova volja!

O čemu ste razmišljali više nego o bilo čemu drugom u posljednjih šest mjeseci? Što je prožimalo većinu vašeg vremena i molitava? Jesu li to uglavnom bile stvari kruha – osobne potrebe?

Ako ste se usredotočili samo na kruh, onda nemate života! Živite u pustinji, upravo kao djeca Izraelova. Oni su se svakodnevno dizali i počeli vapiti za kruhom – svojim osobnim potrebama – svakoga dana četrdeset godina!

Ljubljeni, to je dosada, muka! Bog nikada nije htio da njegova djeca žive tako. Umjesto toga, rekao je Izraelu kroz Mojsija: "Trebali biste živjeti od svake riječi koja izlazi iz mojih usta! Da, rekao sam vam da ću vam dati kruh, ali nemojte tu stati. Idite dalje! Rekao sam vam da postoji zemlja gdje teku mlijeko i med, s rijekama, drvećem, šumama, zelenim pašnjacima – i to mjesto ja želim za vas!"

Bog podiže ljude koji su usredotočeni na njegovu volju za ovo ponoćno vrijeme! Oni su umorni od života u pustinji pukog preživljavanja. Sve što oni žele jest da spoznaju i čine volju Božju. Svaki član ove vojske posljednjih dana mora biti spreman i pripremljen u srcu – jer Bog je u položaju da otpusti svoje veliko, posljednje izliće.