BOG ZNA ŠTO JE NAJBOLJE ZA NAS!

Postoje vremena kad Bog uzima stvari od nas i vremena kad molimo za stvari za koje mislimo da nam trebaju, ali nam ih Bog ne daje. Ipak "… Jahve zna put pravednih" (Ps 1,6). Jednoga dana taj će postupak Božji potvrditi da je bio za našu korist i za njegovo kraljevstvo.

Najistinskije zadovoljstvo u životu dolazi kad smo u savršenoj volji Božji, radimo njegovo djelo, živimo prema njegovu izboru. Ali većina od nas uvjerena je da jedino mi znamo što trebamo da bismo bili ispunjeni i sretni. A u većini slučajeva ono za što vjerujemo da je najbolje za nas zapravo nas razara! Nikada u povijesti čovječanstva Bog ništa nije uzeo ni od jednoga svog djeteta bez da mu nije dao nešto bolje i divnije, nešto što je više ispunjavalo.

Božje najbolje nije nešto čega se treba bojati; on ne da samo zna što je najbolje za vas, nego i želi da imate njegovo najbolje! Ako uistinu vjerujemo tome, to će u nama proizvesti velik odmor, mir i radost! Nećemo se žalostiti nad stvarima koje smo morali pustiti; znat ćemo da smo oslobođeni od svakog ropstva! Reći ćemo: "Gospodine, ako ovo uzimaš od mene, to mora značiti da za mene imaš nešto bolje. Uzmi, dakle, ovo – možeš to imati!"

Ljubljeni, trebamo počivati u dragoj ruci našeg Oca! Trebamo doći do točke povjerenja kad ćemo reći: "Imam dragog Oca koji za mene želi najbolje. On zna sve to!" Kako je Job konačno došao na mjesto počinka? Uvjerio je sama sebe da Bog zna što radi i da je sve pod kontrolom! Rekao je: "Pa ipak, on dobro zna put kojim kročim! Neka me kuša: čist ko zlato ću izići" (Job 23,10).

Mnogi kršćani vide Boga na djelu u svom životu, ali ipak se pitaju: "Što ako zabrljam? Što ako učinim nešto pogrešno i Bog se razljuti na mene ili postane nestrpljiv sa mnom? Hoće li me sva njegova obećanja mimoići? Hoću li se morati pomiriti s nečim manjim od njegova najboljeg?" Ne, nikada! Ako je vaše srce ispravno pred Bogom, ako se uvijek vraćate k njemu i tražite ga svim svojim srcem, ništa neće promijeniti njegove planove za vas!