JE LI MI BOG VOLJAN DOĆI U POMOĆ?

Vjerujete li da je Bog voljan brzo doći riješiti vaš problem?

Tu mnogi kršćani podbace. Znaju da Bog ima sve što im je potrebno i priznaju da se on brine, ali nisu uvjereni da je voljan brzo doći pomoći im.

Kad Bog odmah ne odgovori na njihov vapaj, zamišljaju prepreke i blokade u sebi. Zamišljaju raznorazne razloge zašto im Gospodin nije voljan doći u pomoć.

Na gori Karmelu Ilija je optužio poganskog boga Baala za zanemarivanje djece:

"Zazivali su ime Baalovo od jutra do podne govoreći: 'O Baale, usliši nas!' Ali nije bilo ni glasa, ni odgovora" (1 Kr 18,26).

"U podne im se Ilija naruga i reče: 'Glasnije vičite, jer on je bog; zauzet je ili ima posla. Ili je na putu; možda spava, pa ga treba probuditi!' A oni okrenuše vikati još glasnije i parati se noževima i sulicama, kako je u njih običaj, sve dok ih nije oblila krv … ali nije bila nikakva glasa ni odgovora niti znaka da ih tkogod sluša" (1 Kr 18,27-29).

Čujte ponovno ove riječi: "Nije bilo nikakva glasa ni odgovora niti znaka da ih tkogod sluša."

To je točno kako mi optužujemo Boga za zanemarivanje djece! Molimo i glasno vičemo Bogu, ali idemo svojim putem ne vjerujući da nas je čuo! Odlazimo iz Gospodnje nazočnosti – iz crkve, iz tajne klijeti – pitajući se je li uopće obratio pozornost!

Gospodin je uvijek spreman čuti i odgovoriti na naš vapaj u pomoć. Volim ono što je David rekao za njega: "Jer ti si, Gospode, dobar i rado praštaš, pun si ljubavi prema svima koji te zazivaju … U dan tjeskobe vapim k tebi, jer ćeš me uslišati" (Ps 86,5.7).

Rekao je: "Moj Bog je spreman i voljan odgovoriti mi u samom trenutku kad zavapim k njemu! Ne zaustavljam se i ne razmišljam o svojoj nevolji. Ne žalostim se nad njom i ne pokušavam je odgonetnuti. Odlazim mome Gospodinu i vapim: 'Pomogni!'"

To je sve što Bog čeka – vapaj vašega slomljenog srca, izgovorenog s djetinjom vjerom!