UPRIMO POGLED

"Uprimo pogled u začetnika i završitelja vjere, u Isusa" (Heb 12,2)

Kad biste me pitali što se upravo sad događa u svijetu, odgovorio bih vam: "Sve ono na što nas je Isus upozorio da će se dogoditi u posljednje dane!" Upozorio je da će ljudi umirati od straha gledajući stvari koje se događaju na zemlji. Upozorio je na zemljotrese na različitim mjestima, na dizanje naroda protiv naroda – etničkih skupina protiv etničkih skupina.

Doživjeli smo da pred samim svojim očima vidimo početak ispunjenja proročanstva za posljednje vrijeme. Pogledajmo Luku 21,11: "Bit će velikih potresa zemlje."

Što nam Isus govori da radimo kad vidimo da se sve te stvari događaju? Rekao je: "Uspravite se i podignite glave (oči), jer je blizu vaše oslobođenje" (Lk 21,28).

O, ljubljeni, ako ljubite Isusa, ne biste trebali biti iznenađeni ili uplašeni. BOG SVE IMA POD KONTROLOM.

Da, drhtimo kad vidimo i čujemo takve strašne vijesti, ali ovo je vrijeme da upremo pogled u Isusa. On nas je dovde doveo – on je začetnik naše vjere – on će nas s nadom i mirom dovesti do kraj, bez obzira što se dogodi.

Ne dopustite da danas ikakva loša vijest obori vašu dušu. Podignite pogled i čvrsto budite usredotočeni na Isusa. On dolazi jako brzo.

"Držimo nepokolebljivim ispovijedanje naše nade (vjere) – vjeran je, naime, onaj koji je obećao" (Heb 10,23).