SLAVLJENJE BOGA ZA NJEGOVU DOBROTU

"Razglašuju spomen velike dobrote tvoje i pravednosti tvojoj kliču" (Ps 145,7).

Ne možemo zanijekati Božji zahtjev da ga slavimo za sve njegove vrline, ali posebno smo pozvani da ga slavimo za njegovu dobrotu.

Pogledajte, psalmist ustraje na razglašavanju Očeve dobrote, na obilnom slavljenju dok se je spominje. Židovi su klicali razglašujući je i to je naviralo poput vode iz izvora.

U Psalmu 107,8-9 David piše: "Neka hvale Jahvu za dobrotu njegovu, za čudesa njegova sinovima ljudskim! Jer gladnu dušu on nasiti, dušu izgladnjelu on napuni dobrima."

Ova istina da hvalimo Boga za njegova prošla dobra dotakla je strunu u mom srcu te sam bio potaknut činiti isto što i David. Mi smo pozvani slaviti njegovu dobrotu.

Kad govori o dobroti, David započinje da je Bog sklon upotrijebiti milost dok suosjeća s našom nevoljom i jadom. Posudio je riječi iz Izlaska 34,6 gdje Bog govori Mojsiju: "Jahve prođe ispred njega te se javi: 'Jahve! Jahve! Bog milosrdan i milostiv, spor na srdžbu, bogat dobrotom i vjernošću."

Ljubljeni, osvrnite se na prošlost i sjetite se kako je Gospodin bio dobar prema vama. Sjetite se njegova suosjećanja koje nikada nije podbacilo da vas izvede iz vaše nevolje. Ja nalazim zadovoljstvo u slavljenju Boga za sve, posebno za njegovu dobrotu. Ne samo za prošlu dobrotu, nego i za onu koju svakodnevno vidim, za onu koju vidim svuda oko sebe upravo sada.

"Dobrota i milost pratit će mene sve dane života moga. U Jahvinu ću domu prebivati kroz dane mnoge" (Ps 23,6).