POKAZIVANJE KRISTOVE CJELOVITOSTI

Mi smo kao grana ili mladica ucijepljeni u Krista, trs (Rim 11,17-19). Ona ista sila koja je u njemu, daje snagu i nama. Onaj isti Duh koji je njega oživio, oživljava i nas. Ono isto mjesto na kojem on sjedi s desne strane Boga jest mjesto na kojem smo i mi po vjeri, u Duhu. Kako znamo da su nam grijesi oprošteni? Jedino po vjeri! U vezi s tim moramo uzeti Riječ Božju, a kad to učinimo, dobivamo veliki mir uma.

Tako je to i s njegovom snagom. Moramo uzeti njegovu riječ da je sad na djelu u nama njegova snaga koja uzrokuje naše htijenje i djelovanje da mu se možemo svidjeti. A ta snaga može se prisvojiti jedino po vjeri. Po vjeri se moramo suočiti s našom slabošću da će nam on pomoći učiniti što nam je zapovjedio.

Uzet čovjek koji se digao, hodao i nosio svoj krevet slika je vjernika koji ima vlast nad grijehom. Kakav izričaj Kristove sile on ima! Kakvu nadu on mora davati svima koji su bespomoćni i u potrebi!

Nije li to ono što Bog danas traži? Ne traži li on pobjednike koji će biti primjer ovom svijetu i pokazivati ovoj pokvarenoj generaciji kako Krist potpuno izbavlja od vlasti grijeha? Grešnici bi trebali vidjeti vjernike koji žive iznad požuda i zadovoljstava ovog svijeta. Muškarce koji vole svoje žene i vjerni su im; žene koje ne varaju i dobre su majke i domaćice; mlade ljude koji žive čistim životom i odvojeni su od svega što onečišćuje.

Dovoljno nam je radijskog i televizijskog evanđelja te aktivnih kršćana koji čine junačka djela. Dovoljno nam je evangelizacija i koncerata. Imamo i više nego dovoljno planova, projekata, programa, seminara, knjiga, traka i časopisa.

Ne osuđujem sva ta dobra djela. Međutim, ono što nemamo dovoljno jesu kršćani koji doista pokazuju tko je Isus. Nedostatak je onih za koje bi se moglo reći: "Eno ide kršćanin koji doista pokazuje tko je Isus Krist! Eno jednoga koji nema ništa za promicanje, ništa za dokazivanje – osim Krista, uskrsla i proslavljena! Eno tamo stoji brat, sestra, koji sja ljepotom i jednostavnošću Isusa Krista Gospodina! Eno jednoga koji ima što bih ja volio imati – stvarnost koja se ne može poreći!"

To bi trebao postati naš jedan jedini cilj u životu! Ispuniti Božji naum: biti svjedok koji pokazuje puninu i cjelovitost Krista!