SIDRO U OLUJI

"Nju (nadu) imamo kao pouzdano i čvrsto sidro duše koje prodire u prostor iza zastora" (Heb 6,19).

Sidro o kojem se govori u ovom odlomku Pisma je nada. Ne nada ovoga pokvarenog svijeta, nego nada temeljena na Božjoj zakletvi da će sačuvati, blagosloviti i voditi one koji se uzdaju u njega.

Naše jedino sidro u oluji koja pada na zemlju u ovo sadašnje vrijeme jest ova nada. Pisac Poslanice Hebrejima opominje: "Ne budite mlitavi, već nasljedujte one koji vjerom i strpljivošću baštine obećanje" (Heb 6,12).

Bog se zakleo "baštinicima obećanja", a to su svi oni koji su u Kristu. Zakleo se da bi okončao sve borbe, sve sumnje, tako da "imamo snažan poticaj (ohrabrenje) – mi što smo se utekli Bogu da se domognemo nade koja nam je određena" (Heb 6,18).

Evo naše nade: BOG SE ZAKLEO DA ĆE ISPUNITI SVOJA OBEĆANJA, A NJEMU JE NEMOGUĆE LAGATI.

On je održao svoju riječ Abrahamu i održat će svoju riječ vama dok se uzdate u njega. U ova vremena potrebno nam je snažno ohrabrenje.

Nakon svega što je rečeno i učinjeno – i svih propovijedi koje su se ispropovijedale o nadi – dolazimo do ovoga: Jesmo li spremni sve predati u njegove ruke – počivati na njegovoj Riječi – i nepokolebljivo stajati u ljubavi Božjoj, potpuno uvjereni da će se njegova obećanja ispuniti?

Tu vrstu vjere možete odnijeti iza zastora u Svetinju nad svetinjama!