TESTIRANI SMO SVOJIM PADOVIMA I NEUSPJESIMA

Ne mislim da su testirani kršćani koji su pali natrag u stari grijeh i vratili se u svijet. Ne, ti su se vjernici suočili s brodolomom vjere.

No Petar je upozorio: "Čuvajte se da ne biste zavedeni zabludom zločinaca izgubili svoj čvrsti stav" (2 Pt 3,17). Petar upozorava vjernike koji rastu u svetosti i koji su odlučili slijediti Gospodina.

Neki od vas možda ste pali bez obzira na sav napredak koji ste imali s Gospodinom. Kad bih vas pitao što je izazvalo vaš pad, možda biste odgovorili: "Brate Dave, bio je to napad ljutnje. Izazvala me vlastita obitelj i eksplodirao sam. Ne mogu to razumjeti. Mislio sam da sam postao malo blaži, malo sličniji Isusu. Ali netko je jednostavno pritisnuo pogrešno dugme i izgubio sam." Možda ćete reći: "Samo sam čovjek. Koliko bih toga trebao podnijeti?"

To što ste bili izazvani nije važno kao ni to da ste bili u pravu. To što ste bili izazvani jednostavno dokazuje da vam je potrebno oslobođenje. Pismo kaže: "Neka se ukloni od vas svaka vrsta gorčine, gnjeva, srdžbe, vike (borbe) i psovke, sa svakom vrstom zloće (zamjerke)" (Ef 4,31).

Bog će vas testirati dok ne kažete: "U sebi imam tog duha koji mora otići." Nećete vidjeti rast u Kristu, mir u kući ili na poslu, dok nećete moći reći: "Gospodine, u pravu si, izvadi to!"

Ako ste testirani u tom području ili u bilo kojem drugom području, možda mislite: "Osjećam se tako nedostojno. Koliko sam tla izgubio? Ljubi li me Gospodin još?"

Dragi sveti, ako ste se uistinu pokajali, niste izgubili nikakvo tlo. Bog je stavio svoje drage ruke oko vas i kaže: "Dopustio sam da se to dogodi da vidiš što ti je srcu. Ali napreduješ. Rekao si da želiš hodati sa mnom i ja te učim. Znam što je u tebi i dopustit ću da time budeš izazivan dok se svega toga ne riješiš."

Jeste li testirani? Ako je tako, molite: "Gospodine, stavio si svoj prst na neka područja u meni. Iščupaj ih iz mog srca. Ohrabri me, Gospodine, da ne idem natrag, nego naprijed s tobom!"