KAD PODBACE SVA SREDSTVA

Vjerovati kad sva sredstva podbace izvanredno ugađa Bogu i najprihvatljivije je. Isus je rekao Tomi: "Jer me vidiš, vjeruješ. Blago onima koji će vjerovati, a da nisu vidjeli" (Iv 20,29).

Blago onima koji vjeruju kad nema dokaza odgovora na molitvu – koji vjeruju iznad nade kad sva sredstva podbace.

Netko je došao do mjesta beznađa – do kraja nade – do kraja svih sredstava. Ljubljeni je suočen sa smrću i liječnici nemaju nade. Smrt je neizbježna. Nada je nestala. Čudo za koje se molilo ne događa se.

Tada dolaze sotonske horde da napadaju um strahom, ljutnjom, teškim pitanjima: "Gdje je sad tvoj Bog? Molio si dok ti suze nisu ponestale. Postio si. Stajao si na obećanjima. Pouzdavao si se."

Bogohulne misli uštrcavaju se u vaš um: "Molitva je iznevjerila. Vjera je iznevjerila. Ne diži ruke od Boga, ali mu više ne vjeruj. Ne isplati se!"

Čak će i sumnja u postojanje Boga biti uštrcavana u vaš um. Stoljećima su sve to bile sotonske lukavštine i neki od najsvetijih muškaraca i žena koji su bili na ovom svijetu bili su pod takvim demonskim napadima.

Ti koji prolaziš kroz dolinu sjena smrtnih čuj ovu riječ: Plakanje će trajati nekoliko mračnih, strašnih noći – a u tom mraku ubrzo ćeš čuti Očev šapat: "S tobom sam. Sada ti ne mogu reći zašto, ali jednoga dana sve će to imati smisla. Vidjet ćeš da je sve to bilo dio mog plana. Nije to slučajno. Što se tebe tiče, nisi podbacio. Čvrsto se drži. Dopusti da te u trenutku tvoje boli zagrlim."

Ljubljeni, Bog nikada nije propustio djelovati; on uvijek djeluje u dobroti i ljubavi. Kad sva sredstva podbace, njegova ljubav pobjeđuje. Čvrsto se držite svoje vjere. Čvrsto stojte na njegovoj Riječi. Nema druge nade u ovom svijetu.