SIGURNI STE U LJUBAVI SVOGA OCA !

Isus je rekao da kad se izgubljeni sin vratio kući, bio je dobrodošao natrag u očev dom. Primio je novu haljinu, jeo je za očevim stolom i primio je potpuno oproštenje. Ali to ga nije učinilo anđelom.

Naprotiv, vjerujem da je njegov otac iskusio s njim mnoge probleme prije nego je sve završilo. Ali jedna stvar koju je ovaj sin morao znati bila je da je siguran u očevoj ljubavi! Morao je znati da će njegov otac imati strpljenja s njim, raditi s njim, ljubiti ga. Tako i naš nebeski Otac postupa s nama. A mi ipak govorimo: "Jednoga od ovih dana bit ću tako savršen i prav pred Bogom da će mu biti lako ljubiti me."

Ne! On vas je ljubio i kad ste bili grešnik, bezbožnik, njegov neprijatelj. Koliko više vas ljubi sada kad ste već s njim pomireni! Bog vam je već rekao: "Ljubio sam te kad si mi još bio stranac, kad si bio u pobuni i grijehu. Neću li te sad otkad si mi se predao ljubiti i više?"

Mi se ne odmaramo potpuno u njegovoj ljubavi kao što bismo trebali. A ipak Gospodin kaže za sebe da je on ljubav. Ivan je zapisao: "A mi smo upoznali ljubav koju Bog ima u nama, i vjerovali u nju. Bog je ljubav: tko ostaje u ljubavi, ostaje u Bogu i Bog u njemu" (1 Iv 4,16).