POZNAVATI BOGA KAO ŠTO ŽELI BITI POZNAT

Isus je rekao: "Tko je vidio mene, vidio je i Oca" (Iv 14,9). Isusa moramo vidjeti ne kao što uči čovjek, nego kao što nam ga Duh otkriva – kao što Bog želi da ga upoznamo i vidimo!

Evo kako ja vjerujem da Bog želi da vidimo njegova Sina: "Svaki dobar dar, svaki savršen poklon dolazi odozgo, od Stvoritelja zvijezda, u koga nema ni promjene, ni zasjenjenja zbog mijene" (Jak 1,17).

Isus je bio dar! Bog je umotao sva svoja sredstva u Isusa – "dao je svoga jedinorođenoga Sina …" (Iv 3,16). Krist je dobar i savršen dar Božji koji nam je sišao od Oca! Vidite li Isusa kao Božji savršen dar vama? Vidite li ga kao sve što vam je potrebno da biste živjeli sretno, pobjedonosno, pravedno, puni mira i odmora?

Vjekovima ranije, prije nego ste bili stvoreni, Bog je vidio vaše boli i potrebe. Prije ovoga vremena znao je što će vam biti potrebno da riješite sve svoje probleme. On svoje odgovore nije umotao i poslao vam ih kao priručnik ili kao vojsku "ljudi od odgovora". Ne, svima nam je dao jedno rješenje svih naših kriza i potreba – jednoga Čovjeka, jedan Put, jedan Odgovor za sve što trebamo: Isusa Krista!

Bog vam kaže: "Ne želim da živite za sutra! Kad pogledate unatrag, samo ćete vidjeti da je danas moglo biti vaše najbolje vrijeme. Isus vam ne može biti nimalo bolji ili jači nego što vam je upravo sada. Zašto mi ne dopuštate da vam danas budem Bog?"