POZNAVANJE BOGA ZAPOČINJE S POZNAVANJEM ISUSA!

Ne možemo u punini poznavati Boga dok ne vidimo Krista kao što to Bog želi. Isus je rekao: "Tko je vidio mene, vidio je i Oca" (Iv 14,9). Mi moramo vidjeti Isusa ne kao što uči čovjek, nego kao što nam ga Duh otkriva, kao što Bog želi da ga poznamo i vidimo.

U mojoj knjižnici mnoge su knjige o Isusu koje su napisali dobri ljudi. Međutim, vjerujem da mnogi od tih ljudi nikada nisu vidjeli Isusa kao što bi Bog htio da ga vide. Moramo primiti Božju objavu i svjedočanstvo o Kristu i tad ćemo poznavati Boga kao što želi biti poznat. Evo kako ja vjerujem da Bog želi da vidimo njegova Sina: "Svaki dobar dar, svaki savršen poklon dolazi odozgo, od Stvoritelja zvijezda, u koga nema ni promjene, ni zasjenjenja zbog mijene" (Jak 1,17).

Isus je dar! Davši svoga jedinorođenog Sina, Bog je sva svoja sredstva zavio u Isusa. Krist je Božji dobar i savršen dar koji nam je sišao od Oca. Vidite li Isusa kao Božji savršen dar vama? Vidite li ga kao sve što vam je potrebno da živite radosno, pobjedonosno, pravedno, puni mira i odmora?

U Starom zavjetu Bog je u pustinji Izraelu dao mnoge divne darove: oblak da ih štiti od pustinjskog sunca; vatru noću da ih štiti i vodi; vodu iz stijene; drvo da ozdravi gorka vodu; mjedenu zmiju da ozdrave oni koje je ujela zmija. No sve te dobre stvari bile su samo sjene.

Tko je bio ta stijena iz koje je potekla voda? Tko je bio oganj? Mana? Mjedena zmija? Sve što je Bog učinio za Izraela bilo je po Isusu. Tako je, Isus je bio svaki pojedini od tih darova. "Htio bih da znate, braćo, da su svi naši očevi bili pod oblakom, da su svi prešli preko mora … da su svi pili isto duhovno piće. Pili su, naime, iz duhovne stijene koja ih je pratila, a ta stijena bijaše Krist" (1 Kor 10, 1-4).

Danas imamo daleko više od sjene. Imamo pravu stvarnost – samog Krista! I on živi u nama.