ON NAS ŽELI NAUČITI POZNAVATI NJEGOVO IME!

Oni koji doista poznaju Boga naučili su prepoznavati njegov glas među svim drugima. On želi da ste apsolutno sigurni da on želi razgovarati s vama i reći vam stvari koje nikada ranije niste vidjeli i čuli.

Nedavno mi je Gospodin pokazao da ja još uvijek sumnjam u vezi s njegovim glasom kad govori mojoj duši. O, znam da on govori i da njegove ovce trebaju poznavati glas svoga Gospodara. Ali ja sumnjam da sam sposoban čuti ga. Sve svoje vrijeme trošim na "provjeravanje" glasa koji čujem, a kad mi je prevelik ili previše tajanstven, mislim: "Ovo ne može biti Bog. Uz to, i đavao može govoriti. I tijelo govori, pa i lažni duhovi. Sve vrijeme dolazi nam mnoštvo glasova. Kako mogu prepoznati glas Božji?"

Vjerujem da se od onih koji žele čuti glas Božji traže tri stvari:

1. Nepokolebljivo pouzdanje da Bog s vama želi razgovarati. Morate biti potpuno uvjereni da vam Bog želi govoriti. On je doista Bog koji govori i želi da poznajete njegov glas da biste mogli vršiti njegovu volju. Ono što vam Bog kaže nikada neće biti izvan granica Pisma. Da biste razumjeli njegov glas, ne morate biti doktor nauka. Sve što vam je potrebno jest srce koje kaže: "Vjerujem da mi Bog želi govoriti."

2. Kvalitetno vrijeme i tišina. Morate biti voljni zatvoriti se s Bogom i dopustiti da se svi drugi glasovi utišaju. Istina, Bog nam govori čitav dan, ali kad god želi nešto u mom životu izgraditi, njegov glas dolazi jedino nakon što sam se isključio od svih drugih glasova osim njegova.

3. Traženje s vjerom. Od Boga ništa ne postižemo (pa ni da čujemo njegov glas) ako stvarno ne vjerujemo da nam je u stanju prenijeti svoje misli i omogućiti nam da razumijemo njegovu savršenu volju.

Isus kaže: "A tko bi od vas, koji je otac, ako bi ga sin zamolio kruha, pružio mu kamen? Ili ako bi ga zamolio ribu, pružio mu mjesto ribe zmiju? Ili ako bi ga zamolio jaje, pružio mu štipavca" (Lk 11,11-12). Drugim riječima, ako tražite svoga nebeskog Oca riječ – jasno vodstvo, sveti ispravak, određenu potrebu – pomislite li i na trenutak da će umjesto toga dopustiti da vam dođe đavao i prevari vas?

Pretpostavimo da sin svake večeri zove svoga oca za naputak i savjet. A onda jednoga dana otac odlučuje našaliti se s njim te unajmi nekog imitatora da se javi na telefon – nekog tko može oponašati njegov glas. Kad sin zove, imitator mu daje raznorazne neobične i nedobre savjete. Iznenada je sin potpuno zbunjen i slomljen jer se ništa što čuje ne slaže s onim što je naučio od svog oca. Što biste rekli, kakav je to otac? Okrutan, dakako! A to je upravo ono za što optužujemo svoga Oca kad ne vjerujemo njegovu glasu nego mislimo da je imitatorov.

Bog ne zadirkuje. On ne dopušta da nas đavao prevari. Kad nam govori, slijedi mir, a sotona ne može imitirati taj mir. Ako ste na mjestu mira i počinka, uvjereni da vam Bog može govoriti, onda imate sigurnost koja se nikada neće promijeniti. Možete se vraćati Bogu tisuću puta i primit ćete istu riječ – jer to je povjerenje!