ISPRAVNA PJESMA – POGREŠNA STRANA

Kad su djeca Izraelova prolazila kroz testiranje, je li se doista od njih očekivalo da usred njega iskazuju zahvalnost? Kad su bili opkoljeni i u beznadnoj situaciji, je li Bog doista očekivao takvu reakciju?

Apsolutno da! To je bila tajna izlaska iz njihove poteškoće. Vidite, Bog od svih nas želi nešto u našim razdobljima nevolja i testiranja. On želi da mu usred svega toga prinosimo žrtve zahvalnost!

Vjerujem da je Jakov otkrio tu tajnu kad savjetuje: "Smatrajte potpunom radošću … kad upadnete u razne kušnje …" (Jak 1,2). Govorio je: "Ne dižite ruke! U svom srcu podignite oltar i usred svojih kušnji prinosite radosno zahvaljivanje."

Dakako, djeca Izraelova prinijela su Gospodinu slavljenje i zahvaljivanje – ali učinili su to na pogrešnoj strani Crvenog mora! Da, narod se radovao cijele noći, ali Bog u tome nije našao zadovoljstvo. Svatko može zahvaljivati nakon pobjede. Ali pitanje koje je Bog stavio pred Izraela bilo je: "Hoćete li me slaviti prije nego pošaljem pomoć, još dok ste usred bitke?"

Vjerujem da kad bi se Izrael radovao na crvenomorskoj "strani kušnje", ne bi ponovno trebali biti kušani na vodi kod Mare. Da su prošli crvenomorski test, voda kod Mare ne bi bila gorka, nego slatka. I Izrael bi vidio kako svugdje u pustinji izvire voda, a ne da su morali putovati žedni.

Neka nam Bog pomogne da pjevamo ispravnu pjesmu na ispitnoj strani kušnje. To donosi najvišu radost našem nebeskom Ocu.

Prolazite li sad kroz najteže razdoblje? Pjevajte! Slavite! Kažite Gospodinu: "Ti to možeš – ranije si me izbavio i sad me možeš izbaviti. Počivam u radosti!"