PROBUDI SE I ŽIVI – SADA!

Većina od nas još su uvijek glupa stvorenja koja za ispunjenje gledaju u budućnost. Mi mislimo da će nam neki događaj u budućnosti ili neka promjena u našim prilikama donijeti mir i radost. I kažemo: "Samo čekaj; moj dan dolazi. Nekako i negdje … ne znam što je to tamo za mene, ali ono dolazi." Mi smo poput djece koja čekaju Božić brojeći dane.

Jednom je David tijekom jednoga žalosnog samoispitivačkog razdoblja u svom životu zapisao da osjeća da vrijeme prebrzo prolazi. Tako je malo postigao, mislio je. Povremeno je sve izgledalo kao da je bilo uzalud. "Poput sjene svaki čovjek prolazi, tek dašak je sve bogatstvo njegovo: zgrče, a ne zna tko će ga pokupiti. A sada, čemu da se nadam, Gospode?" (Ps 39,7-8). Bio je snužden, oboren. Njegova trenutačna situacija izgledala je tako beskorisna da je iz svoga smetenog srca vapio: "Gospodine, što čekam?"

Dok sam nedavno sâm hodao brežuljcima Pennsylvanije, Bog je govorio mom srcu u vezi s tim istim pitanjem: "Davide, što čekaš? Zašto ovo nije najbolje vrijeme tvog života? Zašto sada ne možeš biti ispunjen i radostan? Nema ništa tamo negdje što već nemaš u Isusu?"

Pitam vas, a što vi čekate? "O, ja čekam pravoga", možda ćete odgovoriti – neku pobožnu osobu za koju mislite da će vas izbaviti od sve osamljenosti i ispuniti vam dušu neiskazanom radošću. Neki se dosađuju sa svojim supružnikom i čekaju da ode u slavu jer traže da u njihov život uđe romantika i otjera im prazninu. Ne! Nema ništa tamo negdje što će vas promijeniti ili spasiti od onoga što ste sada. Ako mislite da će netko drugi riješiti vaš problem osamljenosti, grdno se varate. Sada morate naći izbavljenje, mir, nadu i radost!

Isus je jedini koji može ispuniti prazninu. Probudite se i živite!