POZNAVATI NJEGOV GLAS

Oni koji uistinu poznaju Boga naučili su prepoznati njegov glas iznad svih drugih glasova. On želi da budete apsolutno uvjereni da on želi s vama razgovarati – reći vam stvari koje nikada ranije niste vidjeli ni čuli.

Vjerujem da se od onih koji bi htjeli čuti Božji glas zahtijevaju tri stvari:

1. Nepokolebljivo povjerenje da Bog želi razgovarati s vama. Morate biti putno uvjereni u to. Doista, on je Bog koji govori – i želi da poznate njegov glas tako da možete vršiti njegovu volju. Ono što vam kaže Bog nikada ne izlazi izvan granica Pisma.
2. Kvalitetno vrijeme i tišinu. Morate biti voljni zatvoriti se nasamo s Bogom i dopustiti da svi drugi glasovi utihnu. Istina, Bog nam govori čitavog dana. Ali kad god je htio izgraditi nešto u mom životu, njegov je glas došao tek nakon što sam isključio sve druge glasove osim njegova.
3. Traženje u vjeri. Ništa ne postižemo od Boga (čak ni to da čujemo njegov glas) ako doista ne vjerujemo da je u stanju prenijeti svoje misli nama, osposobivši nas da razumijemo njegovu savršenu volju!

Bog nije zadirkivač! On neće dopustiti neprijatelju da vas prevari. Kad govori, slijedi mir – a sotone ne može imitirati taj mir!

"Tko ulazi na vrata, on je pastir ovaca. Njemu vratar otvara, a ovce slušaju glas njegov. On ovce svoje zove imenom te ih izvodi van. Kad god izvede sve ovce, krene pred njima, i ovce idu za njim, jer poznaju njegov glas. Za tuđinom sigurno neće ići, već bježe od njega, jer ne poznaju tuđega glasa" (Iv 10,2-5):