RAST KOJI DAJE BOG

U vezi s ogromnim procesom sazrijevanja koji se događa u vama možete biti u potpunom neznanju. Pavao uspoređuje naš duhovni rast s rastom našega tijela. Kaže da je naša duša hranjena na isti način kao i naši fizički zglobovi, mišići i vlakna. On to naziva "rastom koji daje Bog" (Kol 2,19).

Takav rast dolazi od Glave. Jednostavno rečeno, dok vjerujete i ostajete u Kristu, beskrajan dotok njegova života ulazi u vašu dušu. Isus je neprestana životna sila u vašem biću, živa struja života koja se nikada ne zatvara. Dakle, njegov život struji u vaš, čak i dok spavate. On vam osigurava svježu opskrbu svakoga dana, bez obzira kako se izvana osjećate.

Što mislite, kako je Izrael preživljavao četrdeset godina u pustinji? Živjeli su na mani, kruhu poslanom s neba. Ova "anđeoska hrana" imala je sve hranjive sastojke potrebne za izgradnju njihovoga imunološkog sustava. Zbog toga se narod Božji nikada nije zarazio ni s kakvom egipatskom bolešću. Svi oko njih, Kanaanci i Filistejci umirali su od pošasti, dok je u isto vrijeme Izrael ostao imun.

Tako je to s Kristom, našom manom danas. On je kruh poslan nam s neba i on izgrađuje naš duhovni imunološki sustav protiv grijeha svih vrsta. Možda ne vidimo vanjske znake da je ta na djelu mana u nama (kao što ne vidimo ni da naš fizički imunološki sustav jača). Ali Božja Riječ obećava da će svi koji ljube Isusa jačati u svom duhovnom imunitetu.

Razmislite o ovome: povremeno ste još možda kušani, ali kako godine prolaze, otkrivate kako imate rastuću silu da se oduprete prijevarama ovoga svijeta. I sve ste zgroženiji nad prljavštinom koju vidite oko sebe. Više ne razmišljate niti govorite kao ovaj svijet. Dok vaši suradnici viču: "Petak je, vrijeme je za tulumarenje!" vi razmišljate: "Samo još dva dana do nedjelje." To je jer rastete!